Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гурбетчия от Родопите с интересни подробности за столицата на разврата
Автор: Екип Ruse24.bg 09:36 / 05.08.2019Коментари (1)792
©
Гурбетчиите обичат да коментират тази сграда в Хага - долу се кабинките с червените пердета, отгоре има жилища. Това разказва пред 24rodopi.com Ридван С., един кърджалиец в Холандия, както държи да бъде наричан. После уточнява:

"Като казвам гурбетчиите коментират, разбирайте само мъжете“. Обяснява ни в детайли за еротичния коридор, за фиксираните цени отвън и възможността за пазарлъците вътре и какво ли още не.

"Често ли идваш тук?“ - въпросът не го изненадва, защото отговаря без запъване: "Аз само водя приятели и гости тук, от България. Както ги разкарвам по паркове и музеи, така и тук. Бая гурбетчии ползват услугите на момичетата, които са много красиви. Нашите не пипат, повече гледат. Само ергените“.

Следват няколко разказа за нашенци в комични ситуации пред сградата и преди да бъдат скрити от червените пердета. Ридван говори, защото имаме уговорка да спестим факти, защото според него

"Кърджали е едно малко село, ще се разчуе“. "Вероятно ще ме питате защо нашенците харесват това място? Защото тук животът е интензивен, няма време за свалки като в България.  Тук влизаш, плащаш 30 евро за по-опитна жена или малко повече за по-млада и след 20 минути… чао. Тук няма болести“, разказва Ридван.

Уточнява, че напоследък в обществото се заговорило за отдалечаване на "червените фенери“ от централните части на Хага и Амстердам. "Зад витрини, окъпани в алената светлина на червените неони, стотици проститутки упражняват най-старата професия в света край живописните канали на Амстердам. И не искат това да се промени“, пише Ян Хеноп от Франс прес.

Но след като първата жена кмет на града обеща да се заеме с безпорядъка и несигурността в известния Квартал на червените фенери, това разбунва духовете в малките улички, ценени от обичайните им посетители, но и от туристи от цял свят. За да се подобрят условията на труд на сексуалните труженички, кметът предвижда да премести известните витрини и публични домове в друг квартал на града, далече от историческия център. За голямо съжаление на много проститутки.

"Допитването ни сред 170 сексуални труженички зад витрините, ясно показа, че 93 процента от тях не желаят да се отдалечат от Квартала на червените фенери, каза за АФП Фелиция Ана, председателка на синдиката "Ред лайт юнайтед" ("Обединение червена светлина", Red Light United).

Разположен изцяло в центъра на града, около църква на две крачки от централната жп гара, районът, наречен Вален, е една от най-големите туристически атракции в Амстердам, град с 850 000 жители, който миналата година е привлякъл около 18 милиона посетители.

Кварталът на червените фенери обаче далеч не като лъскава пощенска картичка: районът, жертва на увеличена местна престъпност и на тълпа млади купонясващи туристи, веднъж беше наречен от полицията "квадратния километър на мизерията".

Кметицата Фемке Халсема, застъпничка на екологията, формулира четири варианта за ограничаване на престъпността и на трафика на хора и за по- приятен живот за хората в квартала. В първия сценарий тя предлага спускане на завесите на витрините, за да не се виждат от улицата сексуалните труженички и местата, където работят. Преместване на някои публични домове в други квартали на града или затваряне на всички витрини и отваряне на нов Квартал на червените фенери, далеч от туристическия център на Амстердам, също са варианти за проучване.

В другата крайност, кметицата предлага в четвърти сценарий, отваряне на още повече витрини, чийто брой в момента не може да надхвърля 330, в Квартала на червените фенери, за да се ограничат незаконните секс услуги. В този случай дори би могъл да бъде създаден "хотел за проституция". "Единствено последният вариант е в наша полза", смята Фелиция Ана, млада жена от румънски произход. Казва, че тя и колежките й нямат нужда да бъдат допълнително защитени от общината.

"Говоренето, че сме жертви и сме уязвими за трафик (на хора) не ни помага. Това ни заклеймява. Спрете да говорите за нас по този начин", тросва се тя. А Ридван разсъждава: "Тук се работи здраво, но ни допада това темпо. А когато работиш яко и плащаш данъци, системата го оценя и няма нищо против удоволствията – публични домове и дрога винаги ще има. И който дойде от България ще пита за тях“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еее съсипаха я тази държава сега и фенерите ще махнат а тези ЛГБТ ще празнуват
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: