Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Христо Иванов: Има принципни теми, които ни разделят, трябва да разберем какви са причините
Автор: Екип Ruse24.bg 13:14 / 25.10.2022Коментари (0)389
©
Необходимо е парламентът да може да разгледа бюджета и Плана за възстановяне, така че има логика да му се даде време да заработи. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Има логика с всеки от мандатите да се създаде правителство. Очевидно сме в много сложна ситуация. Очевидно е, че трябва да има правителство. За нас сериозният разговор е с втория мандат", съобщи той.

"Ние още в първия ден на НС сме внесли предложение за военна помощ за Украйна. Разбирам, че колегите от ГЕРБ също са внесли. Много е важно да се разбере, че тази тема не е просто даване на оръжие на Украйна. Това е въпрос за модернизация на българската армия и въоръжени сили. Това, което ние сме внесли, покрива вскички теми за модернизацията, защото в момента съществуват мехнизми, чрез които давайки оръжие за Украйна без да се лишаваме от никакви способности, можем да си помогнем за модернизацията на българската армия и това е реалната цел. В името на тази цел ние сме готови да работим с всички партии, които гледат в тази посока", посочи Иванов. 

Той добави, че няма договорки с ГЕРБ кое от двете предложения да се подкрепи, но имат обща воля да работят за модернизацията на българската армия.

"Радвам се от това, което президентът казва. Очевидно разбира, че трябва да упражнява тези правомощия, така че да има правителство. Има големи принципни теми, които ни разделят. Тук не е въпросът в това, че едни хора са в лоши отношения помежду си. Докато не разберем каква е дълбоката причина за тези разделения, ние няма да можем да решим този проблем. Корупцията - това, че в България има системна корупция и тази корупция делигитимира държавните институции - това е дълбоката фундаментална причина. Затова ние пледираме да реформираме съдебната власт, така че тя да изчисти възприятието за корупция в политическата система и тогава да можем да си говорим за модернизацията на армията и социални програми", изтъкна Иванов относно разделението на партиите.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: