Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Интериорен дизайнер: Пролетта е перфектното време за ремонт
Автор: Живко Кръстев 15:33 / 20.03.2024Коментари (0)999
©
Пролетта е перфектното време за ремонт, включително за екстериорни ремонтни работи. Това каза интериорният дизайнер Елина Янева в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус". Тя е автор на "Да ти влезе майстор в къщата" – наръчник за успешен ремонт у дома. Той съдържа практични напътствия за всички стъпки и дейности, съпътстващи един ремонт.

Тя създава ръководството в помощ на хората, които не могат да си позволят или не желаят да работят с интериорен дизайнер. "Нашите услуги все още се смятат от повечето хора за лукс, за нещо във високия сегмент. Донякъде е така, но не съвсем. Това обаче определено се променя в последните години. Младите хора са готови да делегират", отбеляза Елина Янева.

В ръководството тя обръща внимание на особеностите при ремонт на апартаменти и къщи ново и старо строителство. "При новото строителство имаме образно казано едно бяло платно, върху което започваме да рисуваме каквото си поискаме. При старото строителство често пъти имаме определени дадености – подови настилки, таванни облицовки, осветителни тела, стари мебели. Това налага определени предварителни дейности, които трябва да извършим преди да започнем реално ремонта – демонтажи, изкъртване на подови настилки, премахване на стари замазки. Съветвам хората много отговорно да подхождат към такъв тип устройства и да се консултират с конструктори, защото наистина могат да станат бели", предупреди Янева.

Тя отбеляза, че при старото строителство често пъти могат да възникнат непредвидими ситуации, които да удължат планирания срок за изпълнение на ремонтните дейности. "При един нов апартамент можем по-адекватно и лесно да предвиди сроковете и какви дейности ще са необходими за цялостното завършване, докато при старото строителство понякога изникват непредвидими неща".

В ръководството са разгледани предимствата и недостатъците на това да изберем бригада, която да извърши всички дейности, или отделни майстори. "Обикновено в общите бригади не можем да търсим качество на топ ниво. Можем да получим една добра цена за цялостно изпълнение на строително-монтажните работи, но не можем да очакваме, че най-бутиковите майстори са в тази бригада. Ако искаме наистина нещо качествено и ако интериорът е по-луксозен, заложени са скъпи материали и мебели, тогава е добре да потърсим бутикови майстори, които работят самостоятелно. Това е доста по-сложно, времеемко и по-скъпо", обясни Елина Янева.

Наръчникът дава ценни съвети и за изборът на мебели за обзавеждане. Корпусните мебели и мебелите по поръчка са голямо перо от бюджета и затова фирмата, която ще изпълнява поръчката, трябва да бъде добре подбрана. "Пазарът на мебели е пренаситен от производители и специалисти. Една част от фирмите работят посредствено, некачествено и непрофесионално. Затова трябва да се подхожда внимателно. Нека да бъде фирма с договор, в който договор да бъде упоменат срок, неустойки за неизпълнение на срока или за некачествено изпълнение", съветва Елина Янева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: