Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Искрен Митев се извини на децата заради спречкването с лидера на "Възраждане"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:37 / 01.06.2022Коментари (0)564
©
Депутатът от "Продължаваме Промяната" Искрен Митев се извини от трибуната на парламента на децата и на зрителите за сцената в Народното събрание по-рано днес. Преди това той разговаря и с председателя на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов в стаята на групата. 

Тази сутрин се стигна до безредици в пленарната зала след размяна на реплики и спречкване между Митев и Костадинов по време на дебата по промените в Закона за досиетата. На брифинг след това от "Възраждане" настояха за официално извинение от ПГ на "Продължаваме Промяната" и наказание за Митев. Костадинов потвърди, че Митев го е дръпнал за вратовръзката при спречкването в залата.

"Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-добрият момент да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели", каза депутатът от ПП по-късно от парламентарната трибуна.

"На първо място искам да поднеса извинения на децата, на зрителите, които станаха свидетели на тези грозни прояви, в които и аз взех участие, и разбира се, да се извиня, ако по някакъв начин моето поведение е допринесло тази агресия да се разпространи по този начин", заяви той.

Преди това след разговор с Костадинов, Митев каза пред журналисти, че не му се е извинил. "Мисля, че тези неща първо трябва да се решат между нас, а не пред очите на децата и на всички зрители. Просто исках да му кажа, че не съм съгласен с твърденията, които той направи. Той иска да се извиним. Аз пак твърдя, че ще се извиня за нещата, които смятам, че заслужават извинение", посочи депутатът от ПП.

Митев коментира, че за него е притеснително, че Костадинов се е разпознал в думите от трибуната по време на дебата. "Той тръгна към мен, тръгна да ме обижда, аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало", разказа Митев. По думите му, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин.  

"Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал вратовръзката - за това, бих се извинил", добави Митев. А дали би се извинил и за думите си, депутатът от ПП отговори, че от "Възраждане" много пъти ги провокират с различни теми - декларации, твърдения за еврото, за ваксините.

"Когато някой открито изказва от трибуната неща, които противоречат крайно с реалността и накърняват достойнството не само на нашите избирателите, но и на хората, които са останали в България, това не мога да простя", каза той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: