Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иван Начев: ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща отново във фактор
Автор: Екип Ruse24.bg 13:16 / 22.04.2023Коментари (0)576
© Фокус
ГЕРБ излезе от политическата изолация и започна да се превръща отново във фактор. Това каза политологът Иван Начев в предаването "Нюзрум" на "Фокус" във връзка с политическата обстановка в страната. 

"В началото на парламента наблюдавахме едно неразбирателство или нежелание на основните политически сили да излъчат председател на парламента. Това обаче и показва пълна реабилитация на партия ГЕРБ, която през последните години се намираше в политическа изолация", каза той.

"Преди две години говорихме за един корумпиран модел на ГЕРБ, за един лидер, който едва ли не е политически труп, а сега наблюдаваме точно обратното. Аз понякога казвам, че политическите трупове възкръсват, така че да не бързаме да наричаме някого "политически труп", каза още Начев.

Според политолога след раздаването на първите два мандата ще стане ясно дали Боисов е успял да вкара коалицията "ПП-ДБ" в капан. Той обаче е категоричен, че ГЕРБ отново се завръща като силен фактор на политическата сцена. 

"Дали Борисов е вкарал ПП-ДБ в капан, ще кажем след месец, когато ще бъде ясен резултатът от първия и втория мандат. Ефектът от цялото нещо е, че Борисов е за първи път е редовен депутат в НС. Той самият води преговорите и участва в политическия процес, в консултациите и в лидерските срещи. Имаме един положителен резултат за политическа партия ГЕРБ, а той е връщането на политическата сцена на Борисов и партията му. Тя излезе от изолацията, в която се намираше през последните две години, и започна да се превръща отново във фактор в политическия живот", обясни той.

Относно сключеното "джентълменското споразумение" между първите две политически формации във връзка с най-приоритетните закони за страната, Начев е смята, че те са рамка. Той твърди, че след като започне разглеждането им в зала, и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ ще намерят разделителни линии. 

"Споразумението между двете основни политически сили в известен смисъл е ограничено по характер, защото в него има само пожелание в т нар. "Законодателен пакет". Там има думи като "разглеждане", "подобряване", "ускоряване", които имат повече пожелателен, отколкото действителен характер.

Не сме видели съдържанието на тази обща законодателна програма. Тя е по-скоро рамка. Опасявам се, че когато се стигне до обсъждане, ще има голям проблем. Тогава ще се покажат разделителните линии между двете политически формации", каза той.


Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: