Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Карлос Контрера: Ситуацията на полуанархия в държавата окрилява джигитите
Автор: Йоланда Пелова 11:36 / 04.09.2023Коментари (0)316
©
Илюстративна снимка
Имаме проблем с чувството за безнаказаност, с безхаберието, с агресията, с наглостта. Това заяви пред Sofia24.bg общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

"Има една част от нашите съграждани, които смятат, че на тях няма да им се случи или каквото и да се случи, те ще успеят да се изплъзнат от санкциите на закона, в резултат на което се шофира абсолютно безогледно по улици, по булеварди, по магистрали. И просто ние отчитаме статистика", коментира Контрера.

По думите му трябва контрол, който обаче да не е кампаниен: "Защото ние донякъде свикнахме той да бъде кампаниен. Около 15-ти септември, около започването на летните отпуски, което е функционална грешка на МВР, съществува от много години, но не виждам никакво желание този подход на работа да бъде променен. Защото наистина ако има системен контрол и санкциите са неизбежни, тези джигити на пътя чувствително ще намалеят. Ситуацията на полуанархия в държавата окрилява тези хора и те разчитат, че ще им се размине".

"Последният инцидент с фатален край в София с 15-годишното момче се е случил на пешеходна пътека, където масово се отнема предимство. На първо място аз също кредитирам тезата, че тук става въпрос за евентуален умисъл, защото водачът с цялото си съзнание, разбирал е свойството, значението на своите постъпки. Очевидно нарушава в пъти максимално допустимата скорост в тази зона. Стига се до една поредна трагедия и то само на няколко метра от сградата на МВР", добави Карлос Контрета.

Той допълни, че един от потърпевшите много често е градският транспорт, където непрекъснато тролеи, автобуси, трамваи са засичани, много често удряни от водачи, отнемат им предимството: "Един от големите проблеми на пешеходните пътеки е свързан с това, че масово водачите, докато управляват превозно средство си използват смарт устройството за писане на съобщения, чатове. Отвлича се вниманието им и белята става", обясни общинският съветник от ВМРО.

Той припомни, че глобата за отнемане предимство на пешеходец е 100 лева: "Което ми се вижда абсурдно на фона на тези инциденти, включително на обозначени пешеходни пътеки, които се случват само в последните две, три години. Така че законодателят е добре да помисли и за наглед уж леки нарушения също да бъдат санкционирани сериозно".

Още по темата: общо новини по темата: 43
25.04.2024 »
25.04.2024 »
02.03.2024 »
25.02.2024 »
24.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: