Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Китайски инвеститори с интерес към строителството на АМ "Черно море"
Автор: Пламена Николова 11:44 / 20.11.2019Коментари (2)921
©
"Добрият политически диалог, който наблюдаваме през последните години, между България и Китай, намира практическо приложение в конкретни споразумения, които, вярвам, ще прераснат в конкретни съвместни инициативи на публично – частно партньорство.“

Това каза заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който се срещна с представители на Китайската асоциация на международните контрактори.

На срещата Нанков представи конкретни проекти в областта на пътната инфраструктура и възможностите за тяхната реализация на принципа на публично – частното партньорство с чуждестранни инвеститори.

Сред възможните обекти за съвместна реализация той очерта автомагистралата "Русе – Велико Търново“, заедно с тунела под връх Шипка и автомагистралата "Черно море“. Първият обект е продължение на българска територия на трансевропейския транспортен коридор номер 9, свързващ Югоизточна Европа с Близкия Изток, а вторият обект – част от транспортен коридор номер 8 и директна връзка между двете най-големи пристанища у нас – Варна и Бургас, които са "вратите“ на страната ни от Изток към Централна и Западна Европа.

"Тези проекти имат изключително висок потенциал за изпълнение на принципа на публично – частното партньорство, както и дават големи възможности за реализиране на чуждестранен бизнес интерес у нас“, подчерта пред гостите заместник – регионалният министър.

"Целта на нашата визита е да намерим съвместно с българската страна подходящ вариант за реализирането на конкретни проекти в това число в областта на транспорта, градското планиране и градоустройство,“ каза на срещата председателят на Китайската асоциация на международните контрактори Фанг Кючен.

Той подчерта, че в страната ни са дошли представители на най-големите компании в областта на транспортната инфраструктура и китайски банки, които проявяват сериозен интерес за инвестиции в България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.11.2019 г.
0
 
 
Единственият вариант в нашата родина да бъде завършена магистрала е чуждестранен инвеститор, който има интерес да строи пътища тук, иначе тиквон ще ги 'строи' още 30години и пак няма да завърши някоя...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: