Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Костадин Ангелов: Има съмнение за извършено престъпление при изнасянето на медикаменти
Автор: Екип Ruse24.bg 13:22 / 21.10.2023Коментари (1)546
©
"По данни на ГДБОП има съмнение за извършено престъпление по линията на изнасянето на медикаменти в моменти, в които има сериозна нужда и недостиг от тях. Ако е извършено престъпление, ще искам да знам кои са фирмите, които са го направили и има ли институции, които са го проспали. Има организирана дейност", заяви в ефира на БНТ Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

По думите му в понеделник депутатите се събират на извънредна здравна комисия, за да изслушат министъра и всички страни по казуса със системата СЕСПА - защо не работи ефективно и защо лекарствата не могат да бъдат проследени.

"Целта на електронните рецепти е проследяването. Ще създадем ако трябва и законова промяна, за да се направи виртуален склад. Във всеки един момент държавата да може да вижда къде е медикаментът, къде се намира опаковката - в притежател с разрешение за употреба, в търговец на едро, дистрибутор, в аптека. Лекарите ще могат да виждат какво изписват. Сега какво се случва - лекарите изписват лекарства, които са регистрирани, а аптекарите работят с лекарства, които са налични", отбеляза Костадин Ангелов.

Той подчерта, че интересът на търговците трябва да започне тогава, когато е задоволен последният интерес на българския пациент.

"Важен е въпросът кой е този субект или обект, който стои над министрите на здравеопазването и може да ги контролира и съветва", допълни Костадин Ангелов.

Той поясни, че България е на първо място по употреба на антибиотици в Европейския съюз без лекарско предписание, което в бъдеще може да доведе до опасна резистентност.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Иска да знае имената на фирмите, за да знае от кои да си поиска такса спокойствие или за да им спре дейността, защото това престъпление трябва да се разглежда като умишлен опит за убийство на много хора ... (визирам липсата на инсулини и други важни лекарства, а не липсата на аспирин / аналгин).
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: