Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кристина Верославова: "Предизвикателството" е проект с фокус творческо развитие на младите хора
Автор: Живко Кръстев 13:00 / 12.03.2024Коментари (0)1068
©
"Предизвикателството“ е проект с фокус творческо развитие на младите хора. Той им дава възможност за творчески дебют под формата на късометражен филм. Това каза Кристина Верославова – актриса и социален предприемач и организатор на проекта, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

"Предизвикателството“ се организира за първи път миналата година във Варна и Бургас и заради големия успех и положителната обратна връзка от участниците организаторите Кристина Верославова и Николай Мутафчиев решават да го превърнат в национален. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“ и Национален филмов център.

"Предизвикателството“ дава възможност за професионално развитие на младежите и свободен достъп до творческо образование. Самото предизвикателство представлява заснемане на късометражен филм с продължителност 5 минути за 24 часа. Участниците ще преминат майсторски класове с ментори, които са утвърдени продуценти, режисьори, оператори, актьори, сценаристи. "Участниците получават информация, която да ги подготви за заснемането на този късометражен филм. Имат контакт с хора от самата индустрия, което иначе е много трудно да се случи“, разказа Кристина Верославова.

Проектът ще бъде осъществен в 14 града, като всеки град ще излъчи своя победител. Всеки отбор ще има възможност да представи своя филм пред публика на официална прожекция. Менторите избират победител от всеки град, който печели голямата награда от 1000 лева и се състезава за националната награда.

"Предизвикателството“ стартира от София, а идния уикенд ще бъде в Благоевград. Менторите във всеки град са различни. В София това бяха Малин Кръстев, Милко Лазаров, Мартичка Божилова, Рали Ралчев, Симеон Венциславов, а в Благоевград ще бъдат Китодар Тодоров, Димитър Стоянович, Лъчезар Аврамов, Николай Мутафчиев. Следват градовете Ямбол, Перник, Плевен, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Хасково, Сливен, Стара Загора, Варна, Габрово и Русе. "Записванията са отворени до изчерпване на местата“, допълни Кристина Верославова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: