
ЗАРЕЖДАНЕ...
Кукушева: Цената на маслото не се отразява пряко върху цената на сладкарските изделия | ||||||
| ||||||
Всяка година цената на маслото на борсата се покачва в началото на есенно-зимния период и това е свързано с намаления млеконадой на животните. В рамките на два месеца обаче цената се регулира. Т.е. по Коледа нещата ще бъдат абсолютно нормални, обясни Кукушева. Тя обясни защо в сладкарската и изобщо в хранително-вкусовата промишленост се използват заместители на маслото. "Маслото има много малка трайност. Това е животински продукт, той носи своите здравословни рискове, ако не се използва както трябва. В хранителната промишленост се използват различни видове палмови масла. Масло обикновено се ползва в домашни условия. В сладкарската промишленост масово се ползват аромати и овкусители, които имат мирис на масло, защото уханието на масло е едно предизвестие за нашите сетива", обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Не всяко палмово масло е вредно за човешкото здраве, допълни тя. Вредността се определя от съотношението между хидрогенирани и дехидрогенирани мазнини, което обикновено е посочено на етикета, поясни Кукушева. |
Още по темата: | общо новини по темата: 552 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/92 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg