Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
Ћаборантката, ко€то забрави пациентка в скенер, н€ма как да бъде уволнена
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 12:44 / 25.10.2019 оментари (2)197
© 168 часа
 амели€  ръстева
—кандалът в общинската†болница в ѕавликени†набира нова сила. —амо ден, след като стана €сно, че рентгеновата лаборантка  амели€  ръстева ще се отърве с най-лекото наказание Ц забележка, ръководството на болницата промени мнението си и заговори за дисциплинарно уволнение.

¬иновната лаборантка обаче е категорична, че ако това се случи, ще заведе съдебно дело срещу болницата. “€ за€в€ва, че не може да бъде уволнена, тъй като има един куп забол€вани€, най-тежкото от които е диабет.

—ъс съжаление управителката на болницата д-р –енета  ръстева признава, че в случа€ подчинената ѝ е права и т€ не може да бъде уволнена, защото законът и  одексът на труда € паз€т.

Ѕолничната шефка и подчинената ѝ лаборантка имат разногласие по отношение на това каква е причината за инцидента със затворената шест часа в помещението със скенера възрастна пациентка. —поред лаборантката, т€ забравила за пациентката, тъй като била претоварена и принудена да работи в два кабинета по едно и също време. —поред управителката на болничното заведение обаче това не е в€рно, тъй като във въпросни€ ден Ц 7 октомври, в рентгена по график е имало дежурни 4 човека Ц двама лекари и двама лаборанти, пише "“елеграфУ.

ѕерсоналът на болницата е раздвоен в отношението си към сво€та колежка и какво тр€бва да бъде нейното наказание. —поред една част от лекарите и сестрите,  амели€  ръстева тр€бва да бъде махната от болницата, защото с поведението и действи€та си е уронила престижа на здравното заведение.

—поред други обаче, непри€тни€т инцидент е можел да се случи на всеки един от персонала, тъй като заради липсата на достатъчно медицински кадри, работещите в болницата са подложени на гол€мо напрежение и стрес. —кандалът с общинската болница в ѕавликени гръмна преди седмица, след като стана €сно, че 70-годишната пациентка е прекарала шест часа в заключено помещение върху скенера, на който ѝ е правено изследване на белите дробове.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
«аради та€ па** утре ще умре н€кой пациент без време и пак н€ма да могат да € уволн€т, защото имала забол€вани€. ƒа ти ева и идиотката и системата.. «атворете € за 12 часа в скенера и да си бара ушаците..
Aнонимен
на 25.10.2019 г.
0
 
 
Ћел€та е много €ка... Ќе смейте да € видните, мол€! рЯШЙ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« Ќоември 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
ѕърва лига, сезон 2019/2020
 оледно-новогодишни празници 2019/2020
«има 2019/2020 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: