Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мариела Цекова: "За децата на герои" е една изключително ценна и емоционална кампания
Автор: Живко Кръстев 16:23 / 22.12.2023Коментари (0)545
©
Фонд "За децата на герои“ е една от основните кампании на Фондация "За доброто“. Това премина много тежко през сърцата ни и се превърна в наша мисия. Наш ред е да помогнем на децата на тези, които загинаха по време на първата вълна на COVID пандемията у нас. Това каза Мариела Цекова от Фондация "За доброто“ в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

25 деца от цялата страна на възраст от 5 до 18 години получават ежемесечна стипендия от 500 лева, докато навършват пълнолетие или до завършването на средно образование. Сумата, която е необходима, за да може фондът да съществува, на годишна база, е 150 000 лева.  

"Това е една изключително ценна кампания за нас, изключително емоционална. Когато обявихме стартирането на тази кампания, започнахме да получаваме писма от самите деца, които са загубили родителите си. Когато хванеш лист хартия и прочетеш "Мама я няма“ или "Татко стана звездичка“, е изключително трудно да продължиш напред. Една от най-тежките истории на тези деца е на две момиченца близнаци, които на 3 години загубиха майка си и баща си в рамките на месец. На една голяма част от екипа им беше много трудно да работят по тази кампания, но трябваше всички да сме силни, да се съберем, за да можем да помогнем на тези деца“, каза Мариела Цекова. 

Фонд "За децата на герои“ в последните дни стартира нова инициатива. "Търсим компании, организации, хора, които са готови да станат ментори на тези деца. Ние търсим не просто финансова подкрепа, а хора, които биха се ангажирали да бъдат до тях в най-важните моменти в тяхното развитие, в тяхното образование, докато мечтаят“, разказа тя.  

На 21 декември едни от най-големите звезди на българската поп сцена се обединиха в концерт в подкрепа на Фонд "За децата на герои“. Всички участват безвъзмездно. Един от тях е Орлин Павлов.  

"Тук не трябва да се делим какви сме в професията си, а дали сме чувствителни и дали сме хора, които обичат да помагат. Много съм щастлив, че Маги Мей се свърза с мен и ми каза за това събитие. Веднага се съгласих. Ние сме тук абсолютно безкористно и с отворени сърца“, разказа той.  

Орлин Павлов пожела на семействата на децата, останали сираци, да бъдат силни и да вярват в доброто. "Вярата в доброто е нашият баланс за един добър живот“, смята той.  

Маги Мей също е припознала кампанията на Фондация "За доброто“. "Българските деца са деца на всички нас, ние трябва да се грижим за тях, особено когато едно дете остане без родител. Това ме накара да се включа в кампанията. За нас е изключително удоволствие и привилегия да имаме такъв тип артисти, които подкрепят българските деца. Те са на първо място и са най-важни“, каза тя.

Още по темата: общо новини по темата: 311
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: