Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Павлова: Националната програма за енергийна ефективност постига целите си по-бързо от очакваното
Автор: Екип Ruse24.bg 17:45 / 28.01.2016Коментари (0)593
© Ruse24.bg
Над 2000 са одобрените сгради по Националната програма за енергийна ефективност от старта й през миналата година до момента. Финансовият ресурс за тях е осигурен, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

Тя отчете, че програмата е постигнала целите си доста по-бързо от очакваното от гледна точка на одобрени проекти и такива, които са в изпълнение. Това ни даде възможност да направим равносметка на научените уроци и проблемите за тази изминала година, подчерта тя и обясни, че са в няколко направления.

Регионалният министър припомни, че заради констатираните големи дисбаланси в цените в отделните области, бяха въведени референтни стойности за отделните дейности от изпълнението на проектите в програмата. По този начин се опитахме определим тава на разходите, каза тя. Тези сметки са базирани на средните цени в сектор Строителство, които публикува и Камарата на строителите, обясни министърът. 2015 година беше пикова за бранша, имаше много обекти и това доведе до не толкова голяма конкуренция, като дори не достигаха фирми, работници и скелета за всички сгради, обърна внимание Павлова.

В момента има затишие на пазара преди активния летен строителен сезон. Очакваме да има най-много работа именно в сферата на жилищното обновяване и строителство, а от лятото да започнат и големите инфраструктурни обекти, обърна внимание тя.

Анализите на цените, които направихме показаха, че има възможност да намалим пределните стойности, обясни регионалният министър. Програмата трябва да бъде върната към основния й фокус на внимание - енергийната ефективност, подчерта тя.

Лиляна Павлова обърна внимание, че въпреки направените промени с които се разширява обхвата, приоритетно ще се работи по най-големите сгради, които са заложени като приоритетни в Националната програма за енергийна ефективност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: