Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Тодоров: Действахме като отбор, осигурихме честни и прозрачни избори
Автор: Алена Соколчева 16:58 / 19.01.2023Коментари (0)358
©
"Поради факта, че действахме, като отбор освен, че осигурихме честни и прозрачни избори, по никакъв начин не компрометирахме сигурността на целия изборен ден.“ Това заяви Министърът на електронното управление Георги Тодоров в началото на Отчета на служебното правителство, информираха от пресцентъра на Министерството на електронното управление.

За вота на 2 октомври 2022 г. Министерство на електронното управление за първи път показа в реално време целия процес по генериране хеш кода и довереното изграждане на софтуера на машините за гласуване. За първи път беше предоставен достъп и до изходния код на софтуера, използван в машините за гласуване, а и също така публично бяха изтеглени серийните номера на машините за гласуване за процеса на удостоверяване.

В рамките на служебния кабинет МЕУ, съвместно с Министерство на здравеопазването, изгради системна свързаност между 350 болници и Спешна помощ. Така за пръв път, в реално време, се осигури информация за свободните болнични легла за екипите на Спешна помощ. Бе създадено и мобилното приложение "еЗдраве“ и се осигури достъп на гражданите до личното им пациентско досие и всички налични електронни здравни документи (прегледи, направления, рецепти, ваксини, лабораторни изследвания, и др).

При създаването и реализирането на електронни услуги целта на МЕУ бе да работи в подкрепа на гражданите, бизнеса, администрациите и академичната общност. Така беше създадена и електронната услуга "Предоставяне на Уверение за ученици и студенти“, достъпна на портала за електронни услуги - https://egov.bg/wps/portal/egov/nachalo. Като резултат само в рамките на две седмици в Системата за сигурно електронно връчване се регистрираха над 500 училища и 20 ВУЗ-а от общо 35. Уверението се изпраща автоматично към училището или университета, от които се изисква.

В рамките на служебния кабинет МЕУ отчита и значителен ръст в използването на електронни услуги – над 1.4 млн. пъти гражданите и бизнеса са се идентифицирали по електронен път за достъп до услуги и информация.

В рамките на служебния кабинет МЕУ осигури надеждна киберзащита на повече от 130 администрации, чрез надграждане капацитета на защитената интернет среда на държавната администрация. Националният екип за реагиране на инциденти с компютърна сигурност отработи инциденти, свързани с киберсигурността, засягащи повече от 47 000 IP адреса.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: