Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министърът на МВР: Кирил Петков не е искал нищо от мен във връзка с кадровите решения
Автор: ИА Фокус 11:34 / 02.09.2023Коментари (0)349
© NOVA
Категорично Кирил Петков не е искал нищо от мен във връзка с кадровите решения в МВР. Това е решение, взето лично от мен.  Това заяви в студиото на NOVA вътрешният министър Калин Стоянов, коментирайки думите на главният секретар в оставка Петър Тодоров, че именно съпредседателят на "Продължаваме промяната" е поискал отстраняването му. 

"Не успях да изслушам на цяло интервюто на господин главният секретар пред Мариета Николаева, но предполагам, че той отново е говорил това, което напоително говори през последните няколко дни. Колегите от министерството се шегуват, че този човек в рамките на няколко дни е дал повече интервюта, отколкото през двете години на поста като главен секретар. Кирил Петков е един от многото народни представители, които в рамките на тези три месеца са идвали при мен. Категорично не е искал нищо от мен във връзка с кадрови назначения. Това решение е взето и изцяло единствено от мен", подчерта министърът.

Тодоров: В МВР се назначават началници с тежки дисциплинарни нарушения - сексуален тормоз и служебни престъпления

И допълни: "Искам да поясня нещо, което в многото напоителни интервюта на господин главният секретар - той тактично спестява. Още в първите дни, в които аз взех поста като министър на вътрешните работи, проведох два разговора с него. И в двата разговора категорично му заявих, че няма да разчитам на него и няма как да продължим да работим заедно. Тогава той категорично ми заяви, че не възнамерява да освободи поста и с усмивка на лице ми каза, че ако преценя - да пробвам процедурата през президента". 

Стоянов подчерта, че в продължение на две години е работил заедно с Тодоров, от времето, когато министърът е бил директор на ГДБОП. "Аз познавам този човек в продължение на тези две години, през които той имаше възможността да бъде мой пряк ръководител. Аз в детайли опознах този човек, най-вече неговите качества, възможности и не на последно място, начините по които взима решения. Имам предвид, че в много от случаите се взимаха неточни, неадекватни и ненавременни решения", категоричен е вътрешният министър.  

Стоянов подчерта, че е "еднакво отдалечен от абсолютно всички политически партии и най-вече от техните политически лидери". "Решението си за смяната на главния секретар, аз съм го взел още в първите дни, тъй като, както казах преди малко, аз го познавам много добре. Считам, че има хора, които ще се справят много по-добре на този пост от него. Разбирам и усещам нападките на господин Демерджиев, бившият вътрешен министър. Изключително агресивно и нападателно отношение към Министерството на вътрешните работи и в частност към мен. Но в крайна сметка, от многото говорене на господин Демерджиев, в което нищо не казва, става известно само и единствено едно нещо. Според него, в Министерството на вътрешните работи всички са виновни за всичко, само той и главният секретар не са виновни за нищо". 

Той обясни, че в мотивирания доклад до президента, който е изготвил са посочени конкретни случаи, в които според него липсвала "тотална комуникация между отделните структури и липсва координация, организация и контрол от страна на главния секретар на МВР". "Един такъв случай е примерът с убития психолог в София. Няма как многократно подарени сигнали от неговата майка да са оставали неглижирани и това е довело до смъртта на този човек. Да обясня и за убийството на Митко от Цалапица. Ако тогава са взети адекватни, бързи и точни решения, ние сега нямаше да издирваме заподозрения за убийството, където и да се намира той в Европа. Имаме насоки. Издирването на човека продължава. Вчера се видях за пореден път с майката на Митко. Изяснил съм и обстоятелството, че с моя заповед от тази седмица дисциплинарно е уволнен началникът на  РУ Стамболийски". 

Вътрешният министър подчерта, че има заповед за ареста на заподозрения за убийството на Митко. "Имаме насока и сме в много тясна комуникация с колегите от партньорските служби. Имаме насоки, че той е в германия". 

Стоянов изрази учудване от информацията за новоназначени в МВР служители, които имат дисциплинарни производства за сексуално посегателство над свои колежки, както и други дисциплинарни нарушения, както твърди главният секретар в оставка. "За първи път чувам за такива колеги с такива сексуални... имам предвид някакви нарушения, които са правили. Така че това ще се провери. Ако има нещо такова, би следвало да има образувани дисциплинарни производства, които аз ще проконтролирам и ще видя на какъв етап са", заяви Стоянов. 

Вътрешният министър коментира и убийството на Алексей Петров. "От самото начало работим по множество версии, като за момента част от тях са за евентуално отмъщения за ситуации назад в годините. Друга версия, която ние извеждаме, е неуредени финансови отношения. Работим по всички възможни версии. След като се проверят, едва тогава ще бъдат отхвърлени. За момента нямаме нито заподозрян пряк извършител, нито и поръчител. Това са изключително добре подготвени престъпления. Предполагам, че жертвата е била обект на наблюдение изключително дълъг период от време. Изучени са абсолютно всички навици, хобита, маршрути, които посещава. Трудно се разкриват тези престъпления. Работят сериозен екип от хора. Всеки ден в пет часа се провежда оперативно заседание, на което се анализира цялата постъпила оперативна информация"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: