Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
На 9 септември: Копелета на демокрацията и политически копелдаци
Автор: Любомир Минчев 17:45 / 09.09.2019Коментари (0)769
©
На 9 септември червените функционери и техни последователи ще пристъпят закона и ще отбележат 75 години от преврата  през 1944 година, отворил пътя на съветския агресор и установил комунистически режим в България. Този режим беше обявен за престъпен от българското Народно събрание на 26 април 2000 година. Въпреки това всяка година на този ден червенитe се отдават на антизаконна дейност и отдават почит на доказани престъпници, признати за престъпници от българския парламент.

Хора , които се занимават с антизаконна дейност, трябва да бъдат прибрани поне за 24 часа. Като бившият зам.-председателя на сегашното Народно събрание Валерий Жаблянов, който твърди, че на 9 септември 1944 година е започнал светъл период за България. В главата на Жаблянов и такива като него е светло като на манифестация. Започнал е светъл период за шумкарите, главорезите, нискочелите милиционери, шапкари, убийци , поклонници на чужда империя. Светъл период за всичко, което обича да не мисли и да не взима собствени решения за бъдещето си, а да целува портрети по манифестации, да краде от общото и да громи “мръсния" капитализъм.

За наследниците на строителите на престъпния режим няма свят закон. Те ще го смачкат със същите ботуши, които станаха хит на 9 септември 1944 година и ги обуваха 45 години.

Ето какво ще празнуват  жабляновци:

ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

Чл. 1. Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;

съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;

безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения “Народен съд";

моралния и икономическия упадък на държавата;

установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;

погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;

рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;

провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;

злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;

безогледното унищожаване на природата.

(2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;

системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;

нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;

при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:

а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;

б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;

в) лишаване от право на собственост;

г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;

д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;

е) лишаване от гражданство;

безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;

подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.

————————-

Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Със 123 гласа “за", 7 “въздържали се" и нито един против депутатите приеха, че комунистическият режим се обявява за престъпен, а БКП – за престъпна организация. Повечето червените депутати са в залата, но не гласуват.

Преди обсъждането на закона соцлидерът Първанов нарече приемането му “триумф на посредствеността". После като президент  показа нагледно какво точно означава това. “Искате или не искате повечето от хората над 20 г. са деца на комунизма. Сега вие ги превръщате в копелета на демокрацията", каза тогава шумкарят в залата  Янаки Стоилов.

В червените глави повечето българи са достойни за презрение копелета. Защото не признават, че убийците на българския елит могат да им бъдат бащи и майки. А политическите копелдаци обикновено се снимат пред бюста на Тодор Живков – заради “светлия период в историята ни".

Премахване на всички комунистически символи на публични места. Това решиха депутатите през 2016 година, приели поправки в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. С поправките се забранят всички табели, паметници, лозунги и символи от спорния исторически период. Глобата за неспазване на разпоредбите е от 200 до 2000 лева.

Не си заслужава контролните органи да вървят до манифестацията с кочан в ръката. Дори не трябва да ги бием със закона по главите. В техните глави всичко е светло до 1989 година. После там е пълен мрак. Демокрацията им отнела всичко. Едни истински копелета на демокрацията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: