Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нинова: Ако бъдем поканени на разговори, ще се отзовем
Автор: Самуил Иванов 10:40 / 03.05.2023Коментари (0)322
©
Ако бъдем поканени на разговори, ще се отзовем. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с преговорите за съставяне на редовно правителство, предаде репортер на "Фокус". 

"Ако бъдем поканени на разговори, ако участваме в преговори, а не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът, към този момент е неясен. Изходът за тези преговори за БСП ще го решат единственото членовете на БСП. Това остава наша трайна позиция и не се съмнявайте, че ще я изпълним. Ние сме отговорни хора, разбираме в какво състояние е държавата. Искаме да дадем своя принос в диалога и в намиране на решения на кризите, които ГЕРБ и ПП задълбочавате", заяви Нинова.

Тя обясни, че трите стълба на държавността са в криза, а това е дестабилизирало цялата страна. 

"Вече и децата знаят, че държавата е в криза. Българската държава има три стълба, на които се крепи – законодателна, изпълнителна и съдебна власт и и ма един основен принцип на демокрацията – взаимният контрол. Днес е очевидно, че законодателната не работи – парламентът е блокиран повече от година и половина. Изпълнителна няма, защото няма работещо редовно правителство, има служебна, но то е временно. От вчера и след опита за атентат срещу Гешев част от съдебната система обяви война срещу политиците. Тоест нестабилността е обхванала и трите власти в България. Те се ритат помежду си. Имаме нужда от точно обратното – стабилност, сигурност и предвидимост", каза тя.

Нинова коментира и случващото се между първите две политически сили, които проведоха няколко среши помежду си до момента. 

"Ние досега ви наблюдаваме, двете партии, които се опитвате да направите мнозинство и правителство. Първият мандат господин Борисов кани вторите. Направихте законодателна програма. Направихте управленска програма, очевидно има управленско мнозинство, но и такова няма. Разпределихте си роли.

Първите казват "Подкрепете ни нас", вторите казват "Не няма да ви подкрепим". Тогава защо правите обща управленска и законодателна програма. Вторите дават правителство, защото Борисов я поискал. Борисов каза, че не му харесва този кабинет, дайте друг", каза още лидерът на БСП.

Тя е категорична, че държавата има нужда от стабилност, а това означава приемане на бюджет. 

"Хаосът е пълен, държавата има нужда от стабилност, но най-притеснителното, което казва Борисов е, че при днешната ситуация бюджет няма да бъде приет", заяви още тя.

Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: