Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Обмислят да махнат втората смяна в училище
Автор: Екип Ruse24.bg 09:20 / 14.04.2016Коментари (9)825
©
Имаме идея да премахнем втората смяна в училище. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието Меглена Кунева. В момента има деца, които започват училище в 7 часа сутрин, а други приключват в 20 вечерта. Това натоварване не е нормално, категорична е вицепремиерката.

"Преди да се направи глобалната промяна, трябва да се направи план как да се разделят училищата. Когато предложиш друга сграда, дори и да е по-хубава и по-удобна, винаги има недоволни", допълни Кунева. 

Тя обаче е категорична, че ще се работи за намаляване броя на училищата, в които децата са подложени на тежки условия.

Най-големи проблеми в момента има в София и Пловдив. Кунева увери, че проблем с учебниците на петокласниците и букварите на първолаците няма да има. В детската градина пък ще можем да оставяме децата си почасово, за да е удобно на работещите родители.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази реформа ще реши всички проблеми, назрели през последните двайсет години, които дърпат образованието на България надолу, нали така???
0
 
 
е =] ... като яя попарят 7те стане о6те по сбра4кана па4а .. накаде о6те ?
0
 
 
Образованието в България ще започне да се оправя едва тогава, когато децата от един випуск учат по една програма от един и същ учебник написан с помощта на преподавателите, а не на "експертите" . Така няма да има значение дали си в София, Пловдив, Бургас или Левочево. Разбира се това няма да стане поред причини и интереси най-вече икономически, но и политически и затова както са казали хората "Кучетата си лаят, керванът си върви."
+1
 
 
Не обмисляйте, а правете така , че децата ни да имат удобства в училище!!!....Можете да взимате средства от Европа,но не искате децата ни да имат общи условия .....Навсякъде по света няма втора смяна в училище,или ако има то са допълнителни часове,наемете пенсионери - учители и така ще им помагате да имат допълнителен ресурс...Родителите ще са спокойни,че децата им са в училище и с научени уроци....
0
 
 
Идеята е добра, защото втората смяна наистина е тежка, но тази реформа "на парче", която се извършва в родното образование, просто няма да има желания ефект. На мнение съм, че трябва цялостна промяна, която да се осъществи наведнъж, а не на година по лъжичка.
+1
 
 
С олио да я попарят тази. Невестулка !!!!!
+4
 
 
Реформата в образователната система трябва да бъде много по-дълбока и обмислена от това, да няма 2-ра смяна. За мен тя също е безсмислена при това количество ученици. Учебните занятия трябва да започват в 8 или 8.30 и да приключват до най-късно 14.00. Но има редица други проблеми, върху които трябва да се мисли: премахване на делигираните бюджети, задължително средно образование, обвързване на детски с посещение на предучилищна или училище и някакъв успех. Но мангустите ще ревнат и пак Брюксел ще се намеси. Може да се въведат 4-ри вемсто 2 срока. Така годишната оценка ще бъде на база 4-ри, а не две оценки... И още много други.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: