Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Обучаваха български ученици за астронавти
Автор: Екип Ruse24.bg 16:21 / 25.08.2015Коментари (0)343
© Impact Press Group
Снимката е илюстративна
3 групи от общо 70 български ученици, от 21 български града, преминаха обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey в турския град Измир. Това анонсира Център за творческо обучение, приключвайки космическата кампания за тази година. Предстои старта на новата кампания Space Camp 2016 г., който ще бъде през месец октомври.

В едноседмичното космическо приключение в рамките на програмата Space Camp Turkey до 2014 година взеха участие над 500 участника от 22 области на България. 2015-та година е 12-та поредна от началото на българското участие в космическия лагер по програма на NASA. 

Специални гости на Space Camp Turkey 2015 бяха също преподаватели и директори от няколко училища от България, в това число - ПЧУ "Леонардо да Винчи", Русе, ОУ "Отец Паисий", Силистра, ОУ "Васил Левски", Разград, ПЧМГ, София и СОУ "Иван Вазов", Вършец.

Програмата Space Camp се фокусира върху мотивирането на младите участници да се насочат към кариери в областта на науката, математиката, технологиите. Чрез интерактивни симулации пречупени през призмата на космоса, младежите се учат на работа в екип, комуникация и лидерство в динамична и забавна среда.

Програмите на космическия център дават възможност на участниците да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Провеждат се занятия по конструиране на ракети, управление на космически совалки, термодинамика и много други. Участниците обличат астронавтски костюми, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и извършват още много други дейности, свързани с подготовката за мисия в космоса. Програмата се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. Участниците в първа група тази година, имаха шанса да се срещнат и разговарят с американския астронавт Майкъл Форман, който отговори на техни въпроси за космическите мисии и животът в космоса. След преминаване на програмите, участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Център за творческо обучение акцентира върху развитие на способности и умения като самостоятелно изследване на проблеми и взимане на решения, прилагане на знанията за решаване на практически задачи, реалистична самооценка и самочувствие, формиране и отстояване на собствено мнение, по-добра комуникация и ефектива работа в група. 

Програмите на Центъра включват дейности по природни науки с експерименти, познания за Космоса чрез конструиране на ракети, опознаване на човешкото тяло и режими на хранене, познавателен и забавен спорт, себеизразяване и различни техники за общуване, оцеляване и действия при кризисни ситуации и бедствия. Част от занятията са реализирани в сътрудничество със Space Camp Turkey в Измир. Най-изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на Space Camp Turkey.

Центърът провежда образователни програми за деца и учители, както извършва и редица други дейности, свързани с образованието. Фокусът на организацията е балансираното и всеобхватно развитие на личността чрез интензивни програми за творческо учене и свободно общуване с другите. Целта е да бъде събуден естественият интерес на децата да опознават света и да бъдат подтикнати към смислено саморазвитие. Това е придружено от много смях и забава, но и сериозна работа и преодоляване на предизвикателства. Резултатът е вътрешно удовлетворение, промяна на светогледа и различно отношение към ученето.

Център за творческо обучение има клонове в гр. София и гр. Варна, а екипът провежда обучения и образователни програми в цялата страна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: