Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Панчугов: Борисов може да каже всичко до момента, в който не сe наложи да покаже бъдещ кабинет
Автор: Йоланда Пелова 21:27 / 04.05.2023Коментари (0)390
© Фокус
Нетрадиционни разговори в политиката са били тествани в международната практика. Те се наричат кабинет на малцинството, което означава кабинет, който идва с ясна политическа програма и постоянно я предоговаря с различни за различната политика мнозинства. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Христо Панчугов.

По думите му обаче това изисква изключително високи лидерски умения, както и възможност да се разбира другата политическа формация, т.е. какво би било подкрепено от едни политически сили, какво би било подкрепено от други политически сили: "Но най-вече това изисква подкрепата на българските граждани. Т.е. изисква българските граждани да са убедени, че това управление е необходимо, и че целите, които то си поставя, са легитимни в техните очи. Ако това бъде извоювано, тогава идва вторият план, и това е постоянното преговаряне на мнозинства. Аз не съм убеден, че политическите партии се разбират истински в момента, не мисля че те си дават ясно сметка затова какви са приоритетите на останалите".

Христо Панчугов заяви, че въпросът за управленския потенциал в ГЕРБ е основателен въпрос: "Бойко Борисов може да каже всичко, до момента, в който не сe наложи да покаже лицата, които евентуално ще напълнят този кабинет. Ние видяхме няколко подобни опита".

Според политолога е очевидно, че партиите си нямат доверие и че се мразят: "Едните обвиняват другите за това, че са управлявали 12 години и се счупили държавата, което разбира се в много голяма степен е вярно, а другите обвиняват първите, че са причинили тежко неуправляем хаос, и че нямат абсолютно никакво понятие от това как се управлява държава. На фона на тези две нагласи как точно изглежда общото управление е най-важния въпрос, също така в името на какво се прави то, и кои са хората, които биха могли да го осъществят. Това са важните въпроси, на които към този момент ние продължаваме да нямаме отговор. И от тази гледна точка не виждам каква перспектива има за каквото и да е устойчиво мнозинство в рамката на този парламент", коментира още Христо Панчугов.

Той обърна внимание, че партиите са на етап, където са започнали да се интересуват от позициите си за следващите избори, а не толкова от преговорите: "Така че резултатът май отново започва да бъде предизвестен", уточни политологът.

Още по темата: общо новини по темата: 872
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: