Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът Петков: Хората, които имат досиета към бившата ДС няма да бъдат назначени в МВнР
Автор: Екип Ruse24.bg 15:12 / 22.12.2021Коментари (3)705
© БГНЕС
"Хората, които имат досиета към бившата Държавна сигурност няма да бъдат назначени в Министерството на външните работи", съобщи премиерът Кирил Петков

Припомняме, че по-рано изтече информация, че в екипа на външния министър Теодора Ганчовска, която е от квотата на ИТН, има кадри на ДС. Сред тях е и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

"Тези хора няма да бъдат назначени или ако това вече е станало, те ще бъдат освободени", категоричен бе министър-председателят. Той разкри, че въпросните предложения са били направени лично от министър Генчовска.

"Всеки министър има право да предлага своя екип но после ние в коалиционния формат обсъждаме заедно и решаваме дали тези назначения съвпадат с нашите изисквания", обясни още Петков.

"Теодора Ганчовска беше много конструктивна когато разбрахме тези данни и каза, че ще бъде проактивна да освободи лицата. Хората се назначават на база някаква експертиза, после се появява допълнителна информация и се взема крайно решение. Но, в този случай няма да има компромиси", допълни премиерът.

Кирил Петков коментира и изказването на военния министър Стефан Янев, че "няма нужда войски на НАТО да бъдат разполагани в България". По думите му става въпрос за лично мнение, което не е формална позиция на правителството.

"Темата не е разисквана в правителството или пък с нашите партньори. Ние сме и ще бъде активен член на ЕС и НАТО и този тип решения ще бъдат координирани в тази ни роля. Вярваме, че продължаването на политиката на НАТО и ЕС в областта на източната ни граница минава през  максимално използване на дипломатичен пъти и мирни средства. Това е българския интерес - да нямаме в съседство военно положение", каза премиерът.

"Този тип решения не може да се взимат на база на лично мнение, трябва да има експертни анализи, да видим плюсовете и минусите. Но, колкото по-малко е фокуса върху военния потенциал и повече върху дипломатическия потенциал е по-добре за България", заяви Петков попитан за личното му мнение по темата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.12.2021 г.
-1
 
 
Рашков е ДС за него Може на ли е Човек на Радев.
0
 
 
Значи за МВнР няма да назначаваш а другаде може на воля да играят ченгетата от ДС.Таева в паляКа старите ченгета така ще ти го сложат че ще ги изчезне усмивката.Още нищо не си видял мухоморко
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: