Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Принцесата на Йордания остана силно впечатлена от България
Автор: Екип Ruse24.bg 08:37 / 01.10.2019Коментари (0)631
©
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие принцесата на Йордания, нейно кралско височество Дана Фирас, която е и посланик на добра воля на ЮНЕСКО. Двамата обсъдиха значението на културното наследство, опазването и управлението на културно-историческите обекти на ЮНЕСКО, ролята на културния туризъм за развитието на местни общности и региони, съобщиха от МВнР.

Заместник-министър Георгиев е подчертал, че България е страна с богато културно-историческо наследство, открита към познанието и науката, към изграждане на мирен свят, основан на сътрудничеството и преодоляване на етническите, религиозни и расови различия.

"България винаги е придавала приоритетно значение на тясното сътрудничество с ЮНЕСКО за реализиране на мандата на организацията в областта на културата, науката, както и за утвърждаване на правата на човека", е заявил Георг Георгиев.

Нейно кралско височество Дана Фирас е благодарила за възможността да обсъди бъдещи проекти за развитието на културно-историческия туризъм в България в качеството и на посланик на добра воля на ЮНЕСКО. Принцесата на Йордания е споделила силното си впечатление от многовековната история, култура и наследство на България.

Двамата събеседници са били единодушни, че България има голям потенциал за развитие на културния туризъм, тъй като има всички предпоставки за това - археологически, архитектурни, етноложки, религиозни обекти и др. Те са се съгласили, че трябва да се работи съвместно за популяризирането на културно-историческото наследство на страната ни.

"Йордания е важен партньор за България. Щастлив съм, че можем да работим не само по политически теми, но и по въпроси, свързани с културното наследство, които също са от съществено значение за развитието на двустранните отношения между страните ни'', е добавил заместник-министър Георгиев. Освен посланик на добра воля на ЮНЕСКО, нейно кралско височество Дана Фирас е и председател на "Петра Нешънъл Тръст" - най-старата неправителствена организация в Йордания в областта на опазването и съхраняването на наследството на страната.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: