Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Психолог: В МВР ще останат мишките, ще си тръгнат професионалистите
Автор: Екип Ruse24.bg 10:52 / 04.11.2015Коментари (5)986
©
В МВР ще останат мишките, ще си тръгнат професионалистите. Ще останат послушните, недоволните ще си тръгнат. Тук говорим за мислене, за концепция. Такава концепция няма нито в главата на министъра, нито в ръководството. Това заяви пред Нова телевизия МВР психологът Росен Йорданов.
В студиото бе дискутиран вчерашния спонтанен протест на полицаи, който заля столицата и големите градове в страната. Недоволните служители на МВР въстанаха срещу орязването на социалните им придобивки и 20-те заплати при напускане на системата, предложени от финансовия министър Владислав Горанов.

"Това е инерцията от милиционерщината, за която говорим. Когато има тежка демотивация, се стига до подобна солидарност. За мен "ченге" не е лоша дума. Твърде малко ченгета има в системата и твърде много чиновници. В системата влязоха сметкаджии, които искат да станат пенсионери на 40 години. В момента тези, които имат мечтата да станат добри полицаи, те ще си тръгнат. Това е големият проблем", допълни Йорданов.

Бившият шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров: "Политизацията, която се наслагваше през годините доведе до негативно отношение към "ченгетата". Освен това нека кажем - вътрешният министър трябва да е визионер. Когато говори за промяна, трябва да каже как да я постигне, с какви стратегически планове. Днес очевидно в разговорите между правителството и протестиращите ще бъдат насочени усилията, за да се намери баланса".

От своя страна бившият вътрешен министър Емануил Йорданов заяви, че негативните коментари за "ченгетата" не са от днес или вчера. Винаги, когато се прави реформа в МВР, тръгват слухове, че ще се посегне на социалните придобивки на полицаите. На служителите на МВР е забранено да работят каквото и да е друго, освен основната си работа. Има случай, при който полицай е уволнен, защото е гледал пчели. Именно в тази връзка е нормално тези хора да получат обезщетение, когато напускат работа. Тук има поле за дискусия, но не може изцяло да бъде отречено - така, както прави финансовият министър. Ако това е вярно, това означава, че на премиера вече не му се управлява".

Анализаторът Тихомир Безлов коментира на свой ред: "Проблемът от тук нататък ще са последиците от този протест. Моето мнение е, че няма особено значение дали ще си тръгнат най-способните или най-неспособните. Тези 20 заплати са огромна тема за всички".


Още по темата: общо новини по темата: 29
27.06.2022 »
17.11.2020 »
05.07.2017 »
05.07.2017 »
23.02.2016 »
12.11.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.11.2015 г.
0
 
 
И къде ще отидат...ъъъ...професионалистите ? В ЦРУ или КГБ ?
Aнонимен
на 04.11.2015 г.
+1
 
 
за съжаление професионалистите са с над 20 години стаж. закриха полицейското училище в пазарджик и познай с една школа от 6 месеца какви полицаи излизат. какво обучение получават. къде са 3 години и какво учат и къде са 6 месеца и какво учат.
+5
 
 
Основният въпрос е много прост. Искат ли т. нар. "професионалисти" и "истински ченгета", за които говори психологът да бъде реформирано ведомството, да бъдат освободени некадърните и авантаджиите, за които сам той говори, и да имаме най-накрая истинска полиция? Досега такова желание никой не е видял, дори намек няма за възмущение от полицаи към колеги, които петнят името на иначе достойната по света професия. Напротив, купуват им кофички с кисело мляко, когато пияни размазват бебета в детски колички.
+7
 
 
И къде ще се денат"професионалистите"в коя сфера на родната ни икономика ще се влеят?Нека да отгатна,ще извършват дейности, които сега наричат криминални,и без това са добре запознaти с нещата.Един да ми пробяга 100 метра за по-малко от 20 секyнди ще съм съгласен.Тюфлеци!
+4
 
 
А може точно тези,които обичат работата си да останат?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: