Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Радостин Василев нанесе пореден удар на Слави
Автор: Екип Ruse24.bg 15:25 / 19.06.2022Коментари (2)676
©
Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан.

Това каза днес на извънреден брифинг в Плевен Радостин Василев, министър на младежта и спорта в оставка и бивш областен координатор на партия "Има такъв народ" (ИТН) за област Плевен. По думите му мъчение ще бъде правителството да управлява при тази ситуация в парламента. 

"Мисля, че "Продължаваме промяната" трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра", каза още министърът в оставка. Според него "Продължаваме промяната" ще загуби, ако продължи да управлява "в един аморфен парламент с плаващи мнозинства". "Продължаваме промяната" получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори", смята Василев. 

"В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство", каза още Радостин Василев

Той коментира създалата се вчера ситуация с двете декларации от вече бивши и настоящи представители на ИТН в областта като благодари на структурите, които са застанали зад него.

"Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини – Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси", обясни Василев. 

"Кой кого подкрепя ще се види на избори", каза още той, но не се ангажира дали и как хората, напуснали ИТН, ще участват в евентуален предсрочен парламентарен вот. "Със сигурност знам едно - хората, които застанаха зад ИТН, не могат да приемат това, което се случва в момента", добави министърът в оставка.

Припомняме, вчера до медиите бе изпратена декларация от структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник, чрез която те заявяват, че напускат партията и подкрепят министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-и МИР - Плевен Деян Петков. В друга декларация, изпратена няколко часа по-късно и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, се посочва, че те застават твърдо зад ръководството на политическата партия ИТН.

Бившият вече общински координатор на ИТН в Плевен и независим депутат Деян Петков бе категоричен, че не е бил обект на натиск от никого – нито от ръководството на партията, нито от министър-председателя Кирил Петков. 

"Взел съм решението си сам, по свое убеждение", заяви той.

Общинските координатори на Левски, Кнежа и Пордим - Георги Борисов, Симеон Илиевски, Цветомир Петров, казаха че напускането на ИТН за тях е моралното решение.

На въпрос дали е морално напусналите групата на ИТН в парламента депутати да останат като независими Радостин Василев обясни, че според него по-моралният избор е те да не си тръгват, а "да работят против продажбата и предаването на идеите на ИТН, което прави в момента ръководството и под натиска на такова ръководство останалата част от групата", предаде БТА.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Още завчера предвидих, че опозицията ще остане изненадана от резултата на извънредните избори. Такива трябва да се насрочат в най скоро време. Славчо няма да докара до 4%, ГЕРБ ще бъдат изчегъртани до санитарния минимум, а ПП ще имат нужда от максимум един коалиционен партньор.
0
 
 
Няма значение кой крив, кой прав-помиярът си е винаги помияр! Бюрото по труда те очаква! И да си платиш ДОД и ДОО, на парите дето взе!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: