Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Рецидивистът Бисер Русинов, който уби семейството в столичния квартал "Банишора", е пушил маркови цигари Марлборо по време на зверството
Автор: Екип Ruse24.bg 17:01 / 31.10.2022Коментари (0)275
©
Рецидивистът Бисер Русинов, който уби семейството в столичния квартал Банишора, е пушил маркови цигари Марлборо по време на зверството. Това разкриха разследващи пред "Телеграф".

35-годишният бивш затворник бе закопчан заедно с авера си Никола Спасов преди седмица.

Малко преди това Бисер убива 82-годишната Мирка Ресиловска, както и нейният син Евгени, който е бил инвалид.

А за да прикрие следите си, подпалва жилището им в блок 53 в Банишора.

Прикриване

Сигнал за пожара е получен около полунощ на 10 октомври на телефон 112. Съобщението било, че гори апартамент на седмия етаж в блок 53 на улица "Опълченска".

Четири екипа огнеборци светкавично се отзовават и пристигат на място. Започва гасене. От пожарната съобщават, че огънят е лумнал в една от стаите и е обхванал площ от 60 кв./м. Именно там са открити и две овъглени тела.

Те са откарани в Съдебна медицина за аутопсия. Веднага става ясно кои са загиналите. Още на място огнеборците се усъмняват.

В дома много от уредите липсвали. В жилището пристига и полиция. На място е намерена угарка от цигара.

Впоследствие тя е иззета за анализ. Назначена е ДНК експертиза. Междувременно излизат и резултатите от аутопсията. По телата ясно личали следи от удари.

Травмите били нанесени скоро. Иззет бил биологичен материал изпод ноктите на Мирка. По-късно става ясно, че той съвпада с материал от Бисер.

Това означава, че възрастната жена се е борила отчаяно с нападателя си. Униформените вече разследват убийство с цел грабеж.

Започват разпити и скоро лъсва, че всъщност семейството е убито от познат човек. Килърите и жертвите са имали общ познат, който също е привикан на разпит.

Признание

Така разследващите залавят Бисер и Никола и ги отвеждат за разпит. Спасов си признава. Разказва на ченгетата, че е пазил пред вратата, докато Бисер е в жилището.

Само че твърди, че не знаел какво ще стори аверът му със семейството и така се пробва да омаловажи ролята си в престъплението. В показанията си твърди, че като излязъл Бисер, носел две торби с техника.

Двамата се метнали на едно такси и се прибрали в жилището си. Те пребивавали в едно мазе, пригодено за квартира на ул. "Жолио Кюри" в столицата.

Никола приютил дружката си там, след като излязъл от затвора през декември миналата година. Последно Русинов търкал наровете в затвора във Враца.

Осъждан е неколкократно за престъпления срещу собствеността.

Пред Софийския градски съд преди седмица Бисер отсича: "Аз го направих, аз бях. Виновен съм. Съжалявам".

Пред съда мъжът твърди, че бил с висше образование. Спасов пък е с основно. Казва, че бил рекламен агент на свободна практика, раздавал рекламни брошури по улиците, но бил без трудов договор.

"Пуснете ме, няма кой да се грижи за децата ми", моли той. Магистратите решават да ги оставят в ареста.

Според тях има достатъчно доказателства, че двамата са съпричастни към престъплението. Освен това, ако не са в ареста, може да извършат друго престъпление.

Може и да се укрият. Оказва се, че нито един от тях няма адресна регистрация в София. Единият се води жител на Дунавци, а другият на Етрополе.

Доказателства

Освен с ДНК следите от цигарата и от ноктите на едната жертва и с признанията на Спасов разследващите са назначили и техническа експертиза на телефоните на двамата. Тя ще установи по безспорен начин точно къде са се намирали.

По делото е разпитан и таксиметровият шофьор Ивайло, който ги е возил след зверството. Той разказал, че двамата натоварили две чанти в багажника на таксито му.

Докато пътували, се държали съвсем спокойно и си говорели за всекидневни неща. В квартирата им били открити и разписки от заложна къща.

Оказало се, че те са заложили плячката от грабежа за жълти стотинки и са профукали парите.

Още по темата: общо новини по темата: 3
18.10.2022 »
18.10.2022 »
17.10.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: