Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шестима с обвинения за участие в група за изнудване и пране на пари
Автор: Иван Сотиров 09:26 / 20.07.2019Коментари (0)756
©
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи чрез изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки и за пране на пари в големи размери (престъпления по чл. 213а и чл. 253 от НК).

Групата е неутрализирана при съвместни действия на Специализираната прокуратура и СДВР, като събраните до момента доказателства сочат, че тя е действала от януари 2017 г. При извършените претърсвания в жилища, офиси и банкови трезори са намерени и иззети вещи за милиони левове, предмет на престъпната и дейност. В две банкови касети са открити над 35 кг злато в монети (много от които с нумизматична стойност), чийто еквивалент по предварителна оценка надхвърля 4 милиона лева. В трета касета са намерени 565 000 евро в брой. Иззети са шест луксозни автомобила, след които мерцедеси АМG, за които също има данни, че са придобити чрез престъпна дейност. Събрани са и множество доказателства за действия по изпиране на пари, както и използване на неистински документи.

Обект на изнудване е бил бизнесмен с мащабна дейност, в т.ч. извън страната. Групата опитала да присвои целия му бизнес, използвайки заплахи, прехвърляния на имоти и парични средства с фалшиви документи. По този начин участник в групата прехвърлил в своя сметка значителна сума на бизнесмена, депозирана легално в чужда банка. Средствата обаче били блокирани и групата не успяла да ги присвои.

На трима от участниците са определени парични гаранции от по 150 000 лева. На другите трима е наложено прокурорско задържане до 72 часа, предстои да се реши дали за всеки от тях да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за определяне на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: