Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Слави Трифoнов с пост във фейсбук относно партийните субсидии на ГЕРБ и ИТН
Автор: Екип Ruse24.bg 12:23 / 06.08.2021Коментари (0)569
©
Слави Трифoнов с нов пост във фейсбук.

Много обичам, когато някой ми се отваря на тема

“партийни субсидии". Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото - дарил съм пари от субсидията на “Има такъв народ". Само дето има една огромна разлика.

“Има такъв народ" изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът.

ГЕРБ и Бойко Борисов обаче нямат проблем с морала и прибраха от участието си в предния парламент още 1 милион и 600 хиляди лева субсидия. Ние, пак да кажа, взехме 136 хиляди.

Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевремнно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони.

Има разлика, когато даряваш пари на хората, взети насила от хората. Нали така?



Всъщност, всички партии си мълчаха за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна субсидия, защото и те получаваха от “мазнинката". Партиите си бяха задруга и са си задруга по тая тема до ден днешен.



След провеждането на националния референдум и резултатите от него, реално се извършва грабеж над българските данъкоплатци от страна на партиите.



“Има такъв народ" не осъществява грабеж над българските граждани. Ние взехме, колкото ни позволява суверенът. А вчера се отказахме и от цялата субсидия, защото така е правилно. Защото това е най-доброто, което може да се направи с тази сума в този труден момент за пожарникарите и за семействата на Антон и Валери.

И пак да се върна на партиите. Нима забравихме, че всички партии си мълчаха и си трайкаха, когато получaваха по 13,23 лв. на глас вместо законните 11 лева на глас? И си ги прибираха, докато с моя екип не ги хванахме, че крадат. Между другото, мълчаха и медиите. И ако има разследваща журналистика, това беше нейна работа, а не на едно шоу. Но пък от друга страна, резултатът е важен.

А какъв беше финансовият резултат от това, че хванахме партиите да крадат? Оцветените с цветовете на тия партии, които ми държат сметка на мен за субсидията, ще кажат ли какво случи след това?

Едва ли ще имат доблестта да кажат, че благодарение на нашето разкритие партиите бяха принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева? Над 14 милиона лева.

С онзи близо 1 милион, който “Има такъв народ" върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата “партийни субсидии" е 15 милиона лева.

Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева.

А сега, нека хейтът започне отначало.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: