Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сотир Цацаров: Няма да подам оставка!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:35 / 14.07.2015Коментари (11)849
©
Оставка не се постига по този начин и тя няма да бъде постигната. Няма да подам оставка. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в "Тази сутрин" по bTV.

Всеки има право да протестира, уважавам всеки протест. Политбюро на "Протестна мрежа" протестират само когато те са засегнати, допълни той.

"Не ни интересува кой е Калоян Стоев, ще свалим информация от главния редактор на медията. Проверката не е на автора на статията, а на фактите, изнесени в нея. С г-н Христо Иванов сме си казали кой какво приема и какво не приема, хората не стават приятели заради работата. Последната ни среща беше на обсъждането на промените в Конституцията, след това министърът не е идвал на заседания на ВСС.

"Никога не съм бил колеблив в позицията си. Дали авторът е фалшив не зная, но изданието не е фалшиво. Припомням му като на юрист, че публикациите в медиите са повод на прокуратурата да се сезира. Не деля медиите на фалшиви или не, чета всичко. Харесвам медиите, които показват новина и оставя на читателите възможност сами да си направят мнението.

Това, което не мога да приема, е изключително популисткия подход към понятието "съдебна реформа", коментира Цацаров думите на председателя на ДСБ Радан Кънев, че се е сезирал по фалшива публикация във фалшива медия.

"Ако КТБ беше в перфектно състояние, щеше ли на определени вложители да дава кредити с лихва 9,8 процента. Разрушава се нещо здраво. Някой оспорва ли, че това е била любимата банка на всяка власт?", попита Цацаров по отношение на банката.

Днес е организиран протест от 18.30 часа пред Съдебната палата в София с искане за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров и в подкрепа на съдебната реформа, предложена от правосъдния министър Христо Иванов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как беше? И магаре да се кандидатира за някакъв пост, щом е червено ще гласуваме...
+2
 
 
Аз да питам г-н Цацров, като много компетентен, къде и в кой закон е уредена предварителната проверка като производство. Къде е разписано какво могат да правят органите на полицията и прокуратурата в хода на една такава проверка? Какви са правата на гражданите в това производство? Могат ли да се запознават с материалите, имат ли право да получат препис от постановленията, могат ли да обжалват действия на МВР и прокуратурата? Къде са разписани тези правила, в кои нормативни актове, ще се цитират ли конкретни разпореждания? България е правова държава, а не държава, която се управлява на основание вътрешни правила и инструкции, г-н КОМПЕТЕНТЕН Главен Прокурор!!!!
+4
 
 
И децата вече разбраха, че кражбата на века беше предизвикана от раздора между бившите собственици-съдружници на КТБ Пеевски и Василев; и децата разбраха, че за да си отмъсти, по-пълничкият от бившите съдружници изтегли активите си от банката на Василев, за да я поразклати малко, а после, за да бъде разклащането земетръсно, организира - през ДПС, Орешарски и Чобанов - от банката да бъдат изтеглени и депозитите на повечето държавни и общински фирми! Така пътят за грабежа направо зейна! Цацаров обаче не реагира, и човек се пита - колко са съдружниците всъщност! И за КТБ Цацаров помогна с каквото можа. Именно от акция на прокуратурата тръгна психозата около банката на Цветан Василев, главният прокурор първо обискира офисите й, с което потвърди и без това напористите слухове за лошото състояние на трезора, после - пак по искане на Делян Пеевски! - обвини трима абсолютно невинни български граждани, че подготвяли убийството на единия от разтрогналите брака си съдружници! Вярно е, че по-късно им се извини, станало грешка!, но нека след време Цацаров има доблестта да обяви публично за каква сума в евро тримата "убийци" са осъдили България в Страсбург! С която ние всички ще изплатим "далновидността" на топ обвинителя! Като виц се носи крилатата фраза, изречена от предшественика на Цацаров - Никола Филчев, че над главния прокурор е само Господ! Което си е самата истина - и е по конституция! За Филчев не ни огря, дано Господ се смили над нас поне за Цацаров!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 14.07.2015 г.
+2
 
 
Още с избора ти стана ясно на кои хора се навеждаш и служиш! Цацаров - не се прави на светец - ти си един от тия, които загроби банката. Всичко се вижда, не знаеш ли, а и още работи ще излизат за теб!
+4
 
 
Цацаров, видяхме те колко пари чиниш. ОСТАВКА!
+7
 
 
Нов бардак със стари к**ви не се прави. Реформата трябва да започне от най-ниското ниво - ЧСИ-тата и нотариусите. Това трябва да са държавни служители, а не такива на частна камара. Нека адвокатската практика да остане частна, въпреки че и те трябва да са държавни служители. Съдиите трябва да носят материална отговорност за решенията, които взимат. Не може да "свириш" в полза на някой, който отнема чужд имот, а след това потърпевшите да съдят държавата някъде в Европа. Която на свой ред да плаща за гяволъците на своите корумпирани съдии. Нещата са много навързани. Както каза министърът на правосъдието - овластена мафия. Те и затова са го погнали. Много обидени го дават..
на 14.07.2015 г.
+9
 
 
Ако имаше истинска съдебна реформа гл. прокурор щеше да е друг, а не субект, който се подписва под съдебно решение и на практика доказва, че часовника - поне неговия собствен - върви в обратна посока на общоприетото. Човек би следвало да уважава на първо място себе си за да бъде уважаван и от другите. Знаем колко чиниш Цацаров!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: