Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Спипаха фалшиви продукти "Стара планина"
Автор: Екип Ruse24.bg 08:54 / 14.10.2010Коментари (11)812
© Ruse24.bg
Четири големи фирми, които произвеждат продуктите "Стара планина" са били засечени да влагат соя в колбасите си въпреки изричната забрана. Това стана ясно вчера от изявление на земеделския министър Мирослав Найденов.

Растителните суровини са били открити в сухи колбаси на марката "Майстор Цветко", произведени от врачанската фирма "Лалов и Вачев", със соя са били тъпкани също така кебапчета на "Унимес"-Монтана, кренвирши на известната марка "Кен" и карначе на пернишката фирма "Сами-М".

Незабавно ще им бъдат отнети лицензите и ще се направи пълна проверка на цялото им производство с години назад, каза Найденов. На проверка ще бъдат подложени и инспекторите на ДВСК, които са следили производството в тези райони. Ако се докаже, че те са си затваряли очите, ще бъдат моментално уволнени. Ако пък са взели пари, за да си траят, направо ще бъдат предадени в прокуратурата.

Бяхме абсолютно шокирани, каза председателят на Асоциацията на месопроизводителите Кирил Вътев. Оказва се дори, че един от производителите е член и на управителния съвет на асоциацията. Има подправки, които съдържат по принцип соя под 1%. Ако става дума за такива случаи, моля министърът да бъде по-мек, призова Вътев. Ако обаче са ползвали соята като заместител на месо, това е скандално. Засега лабораториите могат да хванат съдържание на соя в колбасите, но не нейното количество.

Стандартите "Стара планина" са доброволни, те бяха утвърдени след дълги преговори между земеделското министерство и Асоциацията на месопреработвателите.


Още по темата: общо новини по темата: 7
02.11.2010 »
28.10.2010 »
23.10.2010 »
19.10.2010 »
15.10.2010 »
14.10.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Да ви кажа честно още в началото си знаех че няма да ядем колбаси от ИСТИНСКИ МЕСО
+3
 
 
К*р за "Стара планина". Купувайте си чисто месо.
+4
 
 
Да бяха само четири тарикатските фирми, с мед да ги намажеш! Според мен толкова на брой са коректните фирми, а всички останали повече или по-малко ни пробутват соя и всякакви други заместители, овкусители, оцветители и т.н. Аз вярвам само на лично от мен приготвените луканки, суджуци, бабеци, наденици, кървавици, създърма, пастърма - хем е много по-евтино, хем по-вкусно, хем по-здравословно... Същото се отнася и за виното и ракията. Не ме страх, че някой може да ми "свали украсата" от терасите или да "тараши" мазето ми - охранителната ми система е по-надеждна от тази на обновения Археологически музей...
-1
 
 
Ако е до 2% съдържанието на соя, значи не може да става дума за заместител. Да не би месото изобщо да е до 2% и вместо него да слагат соя? Тия ГЕРБ министри съвсем се оляха!
+5
 
 
Това трябваше да се очаква.Всеки месопреработвател използва отпадъчни продукти за своите колбаси.Цялата работа по овкусяването се върши от соята и многобройните Е-та и консервантите,които не се описват на етикета.В България отдавна са елиминирани животновъдите.От къде ще дойде суровината за стандарта "Стара планина".Умишлено не се закупува диагностатична апаратура за да знаят хората какво ядат.Набедените "дупета" са с повече месо от колкото колбасите с логото Стара планина.
+4
 
 
Сега е момента да им се покаже какво следва когато мамиш и корупцията не сработва .Аз лично ще им бойкотирам цялото производство.
+5
 
 
едно хубаво нещо да стане и айде пак тарикатски изпълнения - да има затворят цеховете дано на тия гадове
+4
 
 
Отдавна нямам вяра на производителите и на стандартите, а да не говорим за контролните органи. За мен цялата история със "Стара планина" е един фарс, целящ повишаване на цените.
+3
 
 
Докато няма контрол - така ще е ! Само на добрата воля на производителите не може да се разчита.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: