Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Янев: Личността на премиера в тази нетипична ситуация е много важна
Автор: Екип Ruse24.bg 16:49 / 31.07.2021Коментари (0)1023
Служебният премиер Стефан Янев с първи коментар за предложения от партия "Има такъв народ" премиер Пламен Николов. Той заяви, че не го познава лично и не е разговарял с него, но му пожела успех.

"Пожелавам му да има качества и нервите да бъде в състояние да води, защото ситуацията е нетипична и личността на кандидата за премиер е много важна, предвид факта, че електоралната подкрепа към момента за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна. Важно е дали той е консенсусен, дали ще получи очакваната подкрепа в парламента, за да може да бъде съставено правителство и този консенсус ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформите", каза Янев и изрази опасения, че ако това не се случи, алтернативата е някакъв вид задълбочаване на политическата криза и поява на междуинституционална криза. 

Служебният премиер изрази надежда народните представители в парламента да намерят в себе си и помежду си сила и мъдрост да направят и подкрепят необходимите коалиции или групи по интереси и мнозинства, така че да има стабилно управление. 

"Не искам да звуча като ментор и човек, който дава насоки за приоритети на едно правителството. Приоритетите, които чухме вчера от кандидата за премиер, до голяма степен повтарят, включително и свършеното от служебното правителство. Нещата са до голяма степен свършени, оттук нататък трябва да бъдат продължени. Мисля, че до голяма степен основата е положена. При добро желание от парламента, всичко може да бъде свършено в обозримо бъдеще в рамките на месец-два", смята Янев.

Той отказа да коментира евентуални имена на бъдещите министри и дали сред тях ще бъдат хора от неговия кабинет: "Нека не се занимаваме със спрягане на имена. Това е въпрос на приоритети и разговори между партиите. Не бих искал да спекулирам с никакви имена и да казвам дали нещо трябва, или не трябва да става. Не мога да коментирам кой какво ще прави. Мога да кажа какво мисля аз. Нека видим как парламентът ще си свърши работата и когато е ясно дали ще излъчи, или не правителство, тогава ще коментираме други хипотези", добави той.

Служебният премиер Стефан Янев е гост на 18-ото гайдарско надсвирване в рамките на Илинденския събор в родопското село Гела.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: