Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Започва новата кампания "Фонд за стипендии" на Сдружение "Тук-Там"
Автор: Живко Кръстев 14:09 / 16.04.2024Коментари (0)863
©
Средствата във "Фонд за стипендии" 2024 година е два пъти повече от миналогодишните. Това каза Лилия Мерджанова – мениджър комуникации в "Тук-Там“ в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Започва новата кампания "Фонд за стипендии" на Сдружение "Тук-Там“ за 2024 година с обща стойност от 200 000 лева. Средствата са в помощ на мотивирани млади българи да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и след това да приложат наученото в България. Крайният срок за кандидатстване е 26 април 14.00 часа.

Условията за кандидатстване са описани на страницата на "Тук-Там“ fund.bg, като на нея може да се намери цялата информация и условията за кандидатстване. Лилия Мерджанова обясни, че след попълването на формата и изпращането й до 26 април следват още два допълнителни кръга. Условията за кандидатстване са: да имаш българско гражданство, бакалавърска или магистърска степен, придобита до 2024 година, вече стартиран процес за кандидатстване в магистърска програма и поне B2 ниво владеене на езика и ясно намерение на кандидата да се завърне и да се развива в България.

"Във формата а човек трябва да си подготви CV, мотивационно писмо, да отговори на няколко въпроса до 26 април, като първите кандидати, които са избрани по допустимост, след като сме проверили техните документи, ще трябва да запишат видео визитка, в която да ни разкажат какви са техните намерения после за развитие в България. И вече последният кръг, който е ще бъде през май месец, е интервю на живо. Ние много държим и на живия контакт и креативността на тези младежи,“ обясни тя.

Лилия Мерджанова разказа още и за Фондът “Иди, учи и се върни“, който осигурява стипендии от обща характер, без разделение на специалността, но пък с фокус младежи, които нямат финансови възможности.  Тази година стипендиите са в най-различни направления: технологии и компютърни науки, предприемачество, декарбонизация, енергиен преход, хранене и всичко около нутриционизма – все специалности, които са изключително популярни в момента сред младите хора. "От друга страна има нещо ново: една колаборация с Goodgame ще подкрепим стипендианти които ще учат в ARC Academy“.

По думите й фондът на "Тук-Там“ не е само финансова инвестиция – той е създаден в подкрепа за тези младежи, когато заминат в чужбина. "Ние се чуваме всеки месец с тях, имаме срещи. Много е важно когато заминеш в чужбина да имаш подкрепа, да има на кой да се обадиш, някой да вярва в теб, да ти помага. През годините сме създали една общност на стипендианти Точно така алумни стипендианти, които вече са се завърнали и са си намерили работа тук, в България, и които вече предават нататък и помагат на следващите, които им предстои кандидатстване и заминаване,“ сподели още Лилия Мерджанова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: