Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Златните момичета" просто мечтаят, но за какво?
Автор: Екип Ruse24.bg 14:14 / 02.12.2022Коментари (0)718
©
Днес и утре е кулминацията в честването на 80-годишния юбилей на Националната спортна академия. На официална церемония ще бъдат връчени почетни награди в присъствието на президента Румен Радев и ще се проведе третият международен научен конгрес "Приложни науки в спорта".

Утре еврокомисар Мария Габриел ще участва в кръгла маса, свързана с възстановяване на спортния сектор след пандемията от COVID-19. Гости на това събитие ще са олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, които преди месец официално завършиха НСА.

"Не беше лесно да съчетаваме Академията с активните тренировки, но когато прекратихме спортната си кариерата, се съсредоточихме върху това да завършим образованието си", споделят шампионките ни. За тях най-трудни са били предметите по биохимия и биомеханика.

"Нещата, които правим сега, ни доставят огромно удоволствие. Занимаваме се с различни благотворителности и инициативи. Не ни тежи изобщо, напротив – наслаждаваме се на живота си след спортната кариера", сподели пред БНР Мадлен Радуканова.

"Няма го вече напрежението от това да представяш страната си по света. Опитахме се да направим нещо като кратка история на нашия път, сложихме емблематични елементи от всичките си съчетания. Беше огромно удоволствие да го представим пред всички легенди в залата", каза Симона Дянкова за участието на ансамбъла в отбелязването на 70 години българска художествена гимнастика в НДК.

"Много е трудно за осъзнаване, че когато пътят на художествената гимнастика е започвал, ние още не сме били родени и точно ние сме един прекрасен финал на поколения български гимнастички, които са искали олимпийския златен медал и ние стигнахме до него, благодарение и на тях", добави от своя страна Стефани Кирякова.

Шампионките ни споделят, че тръпката не е изчезнала: "Където и да играем днес – дали в чужбина или в някой малък град в България, винаги се вълнуваме и има тръпка".

След края на спортната им кариера момичетата казват: "Ние сме в едно търсене всъщност какво точно ще правим и с какво ще се занимаваме. Всяка една от нас си пожелава да създаде едно хубаво и здраво семейство. Това ще ни бъде най-голямата цел".

Момичетата са решили да подпомогнат "Българската Коледа", като за целта ще направят благотворителна тренировка. Тя ще се проведе в "Арена София" на 11 декември. Желаещите деца могат да бъдат записвани онлайн, като се купят билети.

След дни ансамбълът заминава за Сингапур, където ще представи мастер клас. На 22 декември имаме изложба с художника Васил Горанов, добавят момичетата:

"Ние сме неговите музи. Той рисува нас. Абсолютно нищо не сме виждали от неговите картини".

Покрай Коледните празници хората започват да правят повече добро, вярва Лаура Траатс и изрази надежда това добро да продължи през цялата година. Тя добави:

"С тази инициатива и подкрепяйки "Българската Коледа" се надяваме да помогнем на много нуждаещи се деца".

Ерика Зафирова сподели, че това са любимите й празници. Тя очаква с нетърпение да се прибере при семейството си и да отпразнуват заедно най-светлите дни.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: