Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дани Милев спечели конкурса "Бургас и морето"
Автор: Екип Ruse24.bg 11:12 / 04.08.2019Коментари (0)589
© БНР
Певецът Дани Милев спечели конкурса "Бургас и морето“. 12-песни финалисти прозвучаха в 37-то издание на Летния театър в Бургас.

Журито отреди първото място на "Това си ти“ по музика и изпълнение на Дани Милев, текст Катерина Бакларова. Именно от нейната романтична идея да подари песен на съпруга си се ражда песента. Милев сподели:

"За първи път вземам първа награда като солов изпълнител, затова съм много радостен.Никога не идвам с кошница за големи победи. Правя музика, която ми харесва, без да се съобразявам с модните неща. Когато емоцията е истинска – хората го усещат. Фестивалът е чудесно място за правене на нови песни и прекрасен празник за града. Благодаря Бургас, благодаря община Бургас!“

Второто място е за "Тръгваш ли?" в изпълнение и по текст на Мина Пенкова и музика на Цанислав Петков. На трето място остана сочената за фаворит "Тоя влак за Бургас" на композитора Руслан Карагьозов, представена по чудесен начин от Георги Дюлгеров по стихове на Христо Фотев.

Шест членно жури определи победителите, в състава му бяха певиците  Йорданка Христова и Ева Найденова, миналогодишният победител Димитър Атанасов, композиторът Димитър Гетов.  

Публиката отдаде своето предпочитание на песента "Мечтай, море!", изпълнена от младия Александър Томов по текст на айтоската поетеса Татяна Йотова и музика на Мартин Антонов. Те споделиха:

"Развълнувам съм, че нашата песен бе оценена по най-достойния начин. Получихме най-важната оценка тази на публиката. Песента се роди през зимата специално за този фестивал.“

"За първи път участвам и съм адски щастлива. Александър ми каза, че иска да пее песни със смисъл и това ме запали. Да пише един творец стихове по мелодия е доста трудно, преминахме през няколко редакции.“  

"Целта, заради която дойдохме на конкурса, е изпълнена. Публиката не можеш да я излъжеш. Тяхната любов отиде в нашите ръце.“

37-то издание на конкурса ще се запомни с участието на повече млади изпълнители, непознати на широката публика и избора на балади в селекцията на 12-те песни финалисти. Конкурсът откри победителят от шоуто "Като две капки вода" Стефан Илчев, многократен победител през годините. 

Рецитал с песни по текстове на Петя Дубарова в изпълнение на най-големите български звезди отдаде почит на поетесата и развълнува бургаската публика. Прозвучаха "Нощ над града", "Сбогом, лято", "Радостта като сълза", "Лунапарк", "Доброта", "Настроение" и др.

Докато участниците в конкурсната програма бяха заложили на дрескод черно и бяло основно, БГ звездите внесоха освен емоция и цвят на сцената. Здравко от "Ритон“ се появи в черно сако на големи рози, Нели Рангелова разкри деколте в пъстра рокля с флорални мотиви.  Кичка Бодурова, Роси Кирилова, Росица Борджиева, Ваня Костова бяха сред останалите аплодирани звезди в рецитала.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: