Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Певецът Тома с нова песен - за кого е писана?
Автор: Екип Ruse24.bg 19:29 / 19.03.2024Коментари (0)1165
© Фокус
Новата песен на група "Тома“ "Напред“ е написана за приятелите. "Това е семейството, което си избираш. Това каза Тома в предаването "Пунш“ на Радио "Фокус“.

Той разказа, че идеята за песента му идва, когато на бял лист изписва имената на приятелите си. След като на него оставя само истинските си приятели, се ражда припевът на песента: "За теб скачам смело напред. Ти си моят човек. Само заради теб“. "Само заради тези хора бих направил това нещо, защото знам, че те ще ми го върнат два пъти като енергия“, сподели Тома.

Клипът е в духа на парчето. Заснет е на покрива на една фитнес зала. Режисьор е Стефан Павлов, а самият Тома е продуцент.

Надява се до края на годината с групата да направят още няколко парчета и да пуснат албум. "Момчетата много се кефят на това, което правим. Този процес за мен е безценен, да се съберем в студиото и да им кажа: момчета, тук имам една страхотна идея – искате ли да я чуете? Всеки се включва и стават нещата. Опитваме се да направим ядрото и да привличаме към него хора, които искат да работят за каузата "Тома“, за това да има повече рок в ефира, за това да се прави смислена рок продукция, която да има готино послание, с хубави текстове, с хубави видеоклипове“, каза музикантът.

Тома разказа, че страстта му към музиката започва още в детските му години. Слуша най-разнообразна музика заедно с родителите си, за които споделя, че са останали едни от най-близките му приятели и днес. "Гледахме концерти на видеокасети на "Айрън Мейдън“, на "Дийп Пърпъл“, слушахме плочи, касетки, ролков магнетофон, декове. Раздавал съм се адски много вкъщи, когато слушам записите на различни банди. В бума на компактдисковете имаше доста дискове вкъщи, презаписваше се яко музика, но това бяха златните години за мен – да мога да чуя всякакъв вид музика: поп, рок, алтърнатив, джаз, фюжън, фънк. Адски много неща ме кефеха“, разказа той.

През 2008 г. печели "Мюзик айдъл“ и от тогава кариерата му тръгва нагоре. "В този момент бях формирал една тийнейджърска банда в Пазарджик. Свирехме в гаража на китариста. Имахме интересни моменти тогава – често свирехме на свещи, нямаше ток. Много готини години. В началото на века имаше палитра от българска музика, всеки правеше това, в което е добър, и това нещо имаше къде да се слуша, къде да се гледа. Хората можеха да избират какво да слушат от качественото“, спомня си Тома.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: