Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Британците се стреснаха от "Звярът от Изток"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:02 / 09.09.2019Коментари (0)579
©
Великобритания ще бъде скована от най-студената зима за последните 30 години. Синоптиците в страната предупреждават, че "Звярът от Изток" се завръща. Според The Met Office "Звярът от изток" е фраза, използвана за описание на студени и зимни условия във Великобритания в резултат на източните ветрове от близкия континент. Когато налягането е високо в Скандинавия, Великобритания е склонна да изпитва полярна континентална въздушна маса. Когато това се случва през зимата, студеният въздух навлиза от Евразийската суша, като довежда студените и зимни условия. Именно това пораждат "Звярът от Изток".

Синоптиците предупреждават, че се очаква замразяващ реактивен поток през Обединеното кралство през януари. След като навлезе, в страната ще бъде скована от минусови температури за седмици.  Една от зоните, която се очаква да бъде най-силно засегната от арктическия фронт, е Мидланс. Екип от учени, воден от Марк Сондърс, професор по климатично прогнозиране в Университетския колеж Лондон, заяви пред The ​​Sunday Times: "Това означава, че средната температура през януари-февруари 2020 г. ще е като за най-студената зима от 2013 г. насам. А през януари - февруари температурите ще са най-ниски за страната през последните 30 години", предупреждават метеоролози.

"Звярът от Изток", който удари през февруари миналата година, се прояви с виелици и температури от -14 градуса, регистрирани в различни части на Шотландия. Междувременно в Глостършир паднаха 22 инча сняг. Тежкото време отне живота на 17 души, сред които и седемгодишно момиче. Прогнозите са в пълен контраст с лятото на Обединеното кралство, което се оказа необичайно горещо за страната. Анализаторите от Met Office отбелязаха температури от 38,7С в Кеймбридж.

Синоптикът Брайън Гейз заяви: "Моделите за компютърни прогнози сочат, че следващите три месеца ще са едни от най-топлите в момента. Циганското лято се очаква да започне след седмица с температури от 26 градуса", допълва той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: