Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наистина ли Хитлер е бил евреин?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 07.08.2019Коментари (0)784
©
През 1930 година Ханс Франк открива доказателства, че дядото на Хитлер е бил евреин. Той живеел в домакинството, където баба му работела.  Но Франк е екзекутиран на Международния военен трибунал, а проучването му е публикувано 7 години по-късно.

Много хора отхвърлят твърденията в него и го заклеймяват като лъжа. Авторът Николас вон Прерадович дори "открива“ доказателства, които свидетелстват, че в Грац, Австрия, по времето, когато е роден бащата на Хитлер Алоис Шиклгрубер, евреи не са живели.

Ала възможно ли е думите на Франк да са истина? Напълно вероятно.

Според историка  д-р Леонард Сакс, дядото на фюрера наистина е бил евреин, а нацистите са направили всичко по силите си да прикрият тази кръвна връзка. Според доказателствата бабата на Хитлер е имала дете от евреин, който по това време е живеел в Грац, Австрия.

Историкът разравя архивите на Австрия от 18 век години и открива, че наистина е имало добре утвърдена общност от евреи в Грац още преди 1850 година. Той доказва още, че Прерадович бил ревностен нацист, който се почувствал обиден от факта, че някой предполага, че Хитлер е имал еврейска жилка.

"Винаги съм си мислил това – нео-нацистите се чувстват обидени, че Хитлер е имал дядо евреин, защото мразят евреите. А евреите също се чувстват обидени, че фюрерът е имал дядо евреин, защото мразят Хитлер“, обяснява доктор Сакс.

"Но сега вече е минало достатъчно време от падането на Третия Райх, за да се запитаме не какво е обидно и какво не е, а какво значи това за възприемането ни на Адолф Хитлер и Холокоста“, пише той в Journal of European Studies.

Бабата на Хитлер, Мария Анна Шиклгрубер, която родила баща му Алиос, била обикновена работничка, която живяла в беден селски район в Австрия. Не се знае много за живота й преди да навърши 42 години. Тогава ражда и бащата на Хитлер все още неомъжена.

Мария Анна така и не разкрива кой е бащата на Алиос. В акта си за раждане той е записан като "неясен“. След това се жени за Йохан Георг Хидлер, който припознава момчето и се приема за официалния баща на дядото на фюрера Третия райх.

Едва когато враговете на Хитлер се усъмнили в кръвната му линия, миналото на майка му изплувало наяве.

Опозицията не пропускала да спомене, че дядото на фюрера бил евреин, за да дразни нацистите, за които "чистата кръв“ била толкова важна.

През 1931 година самият Хитлер поръчал на SS да разследва слуха, който бил плъзнал. А след това поръчва Рудолф Коппенщайнер да публикува подробно родословно дърво на потеклото му през 1937 г., което да показва, че всичките му предци са австрийци и германци.

Но след като Йохан Георг Хидлер признава Алиос за свой син, името му е записано в сертификата за раждане на мястото на "неясен“. За нацистите това било достатъчно доказателство, че Хитлер нямал нищо общо с евреите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: