Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осиновени близначки от България попаднаха в американско семейство на ужасите
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 08.08.2019Коментари (0)459
©
История като от филм на ужасите е тази на двете сестри близначки от България, осиновени преди 7 години от двойка американци. Те попадат в рискова семейна среда, поставила живота им в опасност, съобщава сайтът на българите в чужбина BG-VOICE.

След осиновяването двете момичета заживяват в градчето Съмървил, заселено с около 1000 души.  Осиновителите Мак и Мелиса Макгрегър са арестувани на 8 юли т.г. за тормоз над децата им. В дома на  56-годишният мъж и 40-годишната жена са открити 10 деца - 8 собствени и двете осиновени близначки от България.

До разплитането на ужасяващата история се стига след сигнал на съседи. Те откриват момичето на 14 години далеч от къщата, в която живее. То било мръсно, босо, със сплъстена коса. Краката му били окървавени. Съседите прибрали момичето и го нахранили. То споделило, че не се е хранило с дни.

До пристигане на полицаите детето поглъщало колосално количество храна и се наливало с напитки. Пред  социалните детето разказва за системния тормоз от страна на осиновителите. Той се изразявал в наказания, заключване в тъмни или твърде слънчеви стаи с часове и бягане без обувки по чакъл. Момичето било карано също да стои навън в студа, ако не се подчинява.

Други наказания включвали лишаване от храна - забрани към децата да се хранят със сурови зеленчуци като броколи и репички. Наказанието влизало в сила ако някое от децата си позволи да иска дреболии -  като да се облече, да сложи обувките си или да си вземе душ. Тийнейджърите са заставяни да четат библията. Мъжът Марк Макгрегър ги е удрял с лъжица или шпатула, което потвърдили и другите деца в къщата на ужасите.

Българчетата близначки са имали забрана да искат допълнително храна, която се държала под ключ от родителите.  

Стаята на момичетата е описана от властите като неподходяща за деца. В нея имало бетонен под с малко пружинено легло с тънък матрак, без възглавници и малко корито с разкъсани дрехи за всяко от момичетата. Българчето казало, че осиновителите му все пак позволявали на момичетата да имат възглавница при добро поведение.

 След като е отведено от социалните, момичето от България споделило, че не са му давали да се къпе със седмици и не е ходило на лекар и зъболекар отдавна. Последвалият медицински преглед, проведен в близкия центъра за подкрепа на деца, показал, че 14-годишната девойка имала глисти, а сестра й раздут корем поради недохранване.

След като двете сестри били предадени от полицията на социалните, двете продължили да се хранят като невиждали храна и дори изяли порцията на един от полицаите. 

Срещу Макгрегърови е заведено дело за тормоз над деца. В обвинението се казва, че те са се премествали многократно през последните няколко години. Преди били жители на щата Вашингтон, но се преместили в Мисури, след като там имало предишно разследване срещу тях пак за насилие над деца. Според полицията двойката не била записала децата на училище, а вместо това избрала домашното училище, за да ги контролира по-добре. През последните няколко месеца осиновителите на българчетата се опитвали да предадат попечителството им на държавата. Властите не съобщават повече за децата, освен че инициалите им са Р. и К.

Двамата задържани са освободени срещу 100 хиляди долара гаранция.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
Проблем с недостига и износа на лекарства
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: