Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Украйна съобщава за десетки загинали руски войници в боевете за Херсонска област
Автор: Екип Ruse24.bg 13:26 / 30.07.2022Коментари (0)692
© DW
Украинската армия съобщи, че силите ѝ са убили десетки руски войници и са унищожили два склада за боеприпаси в боевете за Херсонска област. Областта е основната цел на украинската контраофанзива на юг и има много важно значение за снабдяването на руските войски, предаде Ройтерс.

Движението на влакове над река Днепър е прекъснато, съобщи южното командване на украинската армия, което вероятно ще откъсне още повече руските сили западно от реката от снабдяването им от окупирания Крим и от изток.

С помощта на западни далекобойни ракетни комплекси Украйна успя през последните седмици да повреди тежко три моста над Днепър, отрязвайки града Херсон и - по оценки на британски представители от сферата на отбраната - поставайки по този начин разположената на западния бряг на реката 49-та армия на Русия в изключително уязвимо положение.

"В резултат на установяването на огневи контрол над основните транспортни коридори в окупираната територия движението на влакове по железопътния мост над Днепър е невъзможно", заяви командване "Юг" на украинската армия.

То допълни, че в боевете през вчерашния ден в Херсонска област са загинали над 100 руски войници и са унищожени седем руски танка. Херсон беше първият голям град, превзет от руските войски след инвазията на 24 февруари.

Първият заместник-ръководител на областния съвет на Херсон Юрий Соболевски каза на местните жители да стоят далеч от руските складове за боеприпаси.

"Украинската армия мощно настъпва срещу руснаците и това е само началото", написа той в приложението Телеграм.

Проукраинският областен управител на Херсон Дмитро Бутри заяви, че особено тежко засегнат от боевете е Бериславски окръг. Берислав се намира на другия бряг на реката, северозападно от Каховската водноелектрическа централа .

"В някои села няма и един дом, който да е останал непокътнат, цялата инфраструктура е унищожена, хората живеят в мазетата", написа той в Телеграм.

Изнесените данни не могат да бъдат проверени.

По-рано през седмицата представители на проруската администрация на Херсонска област отхвърлиха западните и украинските оценки за положението в региона.

По-рано днес британското министерство на отбраната съобщи, че Русия вероятно е изградила два понтонни моста и фериботна система, за да компенсира щетите по околните мостове, нанесени при украинските удари по тях.

Поставените от Москва власти в окупираните територии на Южна Украйна вероятно се готвят да организират референдуми по-късно тази година за присъединяване към Русия и "вероятно принуждават населението да дава личните си данни, за да изготвят избирателни списъци", допълни военното ведомство на Обединеното кралство.

Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: