Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Виолета Ангелова: Пробегът на мира е голямо училище, символизира всеобщия стремеж на човечеството за мир
Автор: Живко Кръстев 14:25 / 11.03.2024Коментари (0)1266
©
Пробегът на мира е една прекрасна международна инициатива, символизираща всеобщия стремеж на човечеството за мир. Това каза Виолета Ангелова – представител на отбора на България в маратона, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Пробегът за мир е основан през 1987 г. от спортиста, философ, художник, музикант и поет и радетел за мир Шри Чинмой. "Неговата идея е да насочи вниманието на хората към това най-напред да намерят връзка със сърцето си, със своята душа и да достигнат до хармония и вътрешен мир. Той вдъхновява много хора по света да бъдат по-добри“, разказа Виолета Ангелова.

Пробегът на мира е най-мащабната и масова проява, посветена на мира. Международният отбор на щафетата е константен. "В 150 държави има сформирани отбори, които могат да поемат факела във всеки един момент. Всеки участник в отборите определя кога може да тича и през това време той се ангажира само и единствено с тази дейност. В Европа сега ще обиколим 27 държави“, обясни Ангелова.

Дневно участниците в Пробега изминават между 120 и 190 км. Към тях се присъединяват хиляди хора от населените места, през които преминава щафетата, като всеки може да измине с факела няколко крачки или няколко километра. "Много често се срещаме с личности, които са допринесли за даденото населено място, политици. За нас е щастие да споделим този стремеж с всички тях. Аз съм наблюдавала хората, когато разберат, че този факел е държан от милиони хора по света и всеки един от тях въплъщава усещането за мир и хармония. Много е специално“, споделя Ангелова.

Тази година Пробегът на мира ще влезе в България на 29 септември от Русе. Трасето през страната ни има дължина около 600 км, а маршрутът минава през Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Ихтиман, София, Кюстендил, Гюешево.

Споделя, че за нея е невероятно вдъхновение, че е част от една толкова мащабна инициатива.

По думите й Пробегът на мира е голямо училище, но най-голямото училище е училището на живота. "Всеки ден като личности се изправяме пред себе си, защото ние сме си най-големите учители. Нещото, от което може да ни заболи, е самокритиката към нас самите. Ако се научим да се обичаме и да се приемаме такива, каквито сме, след това ще ни е много по-лесно да обичаме и хората около нас. Човешката природа е любов. Стремежът да обичаш не означава, че трябва на 100% да се влееш в този човек. Просто не виждай негативните му черти. Със сигурност има поне една позитивна, която можеш да адмирираш, да насърчиш, от която можеш да се вдъхновиш. Когато се взираме в недостатъците на другите, ние ги попиваме, ставаме тяхно отражение“, обясни Виолета Ангелова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: