Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мащабното колоездачно събитие ще завладее Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:29 / 26.09.2019Коментари (0)895
©
Мащабното колоездачно събитие "ДЗИ Вело" ще завладее България за втора поредна година. Стотици професионалисти и любители ще имат възможност да се състезават на нови трасета в различни градове. Състезанията отново ще бъдат три - Купа Габрово, Купа Варна и Купа Русе. Стартът ще бъде даден на 28 септември в Габрово. На 5 октомври е надпреварата във Варна.

На 12 октомври е състезанието в Русе. Подготвените трасета са разнообразни и предизвикателни не само за професионалните състезатели, но и за всички приятели на колоезденето. Именно възможността и те да се състезават прави спортната надпревара уникална и широкообхватна - възможност за участие имат и любителите на този спорт.

В трите тура от "ДЗИ Вело 2019" професионалните колоездачи ще преодоляват трасетата от 8 км, 12 км, 22 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух, а най-добрите от тях ще спечелят и награди.

През 2018 година, уникалното велосипедно предизвикателство - да изминем заедно разстоянието от Земята до Луната, завладя градовете Пловдив, Бургас и Стара Загора и успя да привлече повече от 300 професионални състезатели и огромен брой ентусиасти, които колективно успяха да изминат необходимите километри. В тазгодишната надпревара се очаква да се включат и много нови любители на колоезденето, за които ще има приятни изненади и големи емоции. За да се включите във велотура, единствено е необходимо да се регистрирате на dzivelo.bg, като за всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.

Състезанието във Варна ще се проведе в Приморски парк, в близост до Пантеона. В Габрово и Русе ще бъде бъде въведена временна организация на движението по избраните улици в деня на събитията с цел безопасното провеждане на шосейни състезания. Събитията се организират по инициатива на ДЗИ със съдействието на Община Габрово, Община Варна и Община Русе, както и с подкрепата на Колоездачен клуб "Несебър", Колоездачен клуб "Янтра - Исполин", Колоездачен клуб "Варна".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: