Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
БЧК-Русе с много сърдечен жест към бездомници
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 11.11.2019Коментари (0)551
©
"В нашия център за бездомни предоставяме трапезария, хигиенни, психологически и диагностико-медицински услуги." Това каза председателят на БЧК - Русе Антоанета Ябанозова.

"Още от 2010 година започнахме подкрепата за бездомни лица под различни форми. Създадохме един център, който си го наричаме център за подкрепа, консултации и социално включване за бездомни скитащи лица "Милосърдно сърце“. Първоначално той функционира като една своеобразна кризисна трапезария, която да обхване бездомните лица, които не са обхванати от приюта "Добрия самарянин“, който беше открит по-късно. Идеята беше първо да раздаваме топла храна на тези лица в много студените дни“, разказа тя.

Ябанозова обясни, че след това са установили, че те имат нужда и от един друг вид подкрепа, тоест не само от храна. "Имат една много остра нужда да ползват баня. Така установихме и беше много странно за нас, че имаше хора, които не се бяха къпали от 6-7 месеца. Тоест в този наш център предоставяме и такава услуга – те да могат да се изкъпят, да се избръснат, да получат чисто бельо“, допълни тя.

"Допълнително им предоставяме и влизаме в ролята на медиатори, когато те трябва да си извадят лични документи, трябва да получат някакви диагностико-медицински услуги. Тоест ние сме свързващото звено и със здравните институции, и с другите ни административни институции. Другото, което правим в центъра е, че имаме и психологични услуги, които са абсолютно безплатни за тях и се опитваме да им окажем подкрепа и да ги ресоциализираме“, допълни тя.

"Има такива случаи на хора, които са имали нужда от малко подкрепа в своя живот, в своето ежедневие, тъй като някаква травма, примерно от семейството или нещо друго, загубили са всъщност пътя и смисъла на живота си и попадат на улицата, но има и такива, на които малко подкрепа им трябва“, подчерта Ябанозова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: