Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Може да отнемат правата на доктора направил ин витро на 62-годишната Красимира Димитрова
Автор: Екип Ruse24.bg 08:58 / 24.06.2010Коментари (0)1722
© Ruse24.bg
Д-р Алкан Емин от Центъра за репродуктивна медицина в Плевен ще бъде наказан дисциплинарно. Това реши на заседание, проведено в Русе, Етичната комисия на Българския лекарски съюз, предаде Дарик радио. Наказанието е заради разразилия се скандал между здравното заведение и Русенската болница.

Лекари от двете болници взаимно се обвиняват за придобилия печална известност случай с 62-годишната Красимира Димитрова, която роди близначки в русенското здравно заведение след ин витро процедура в Плевен. Все още не е ясно какво ще бъде точно наказанието. Председателят на комисията проф. Милан Миланов заяви, че в такъв случай правилникът предвижда от порицание, до отнемане на заплати и спиране на лекарски права.

Той категорично подчерта, че и двете лечебни заведения са извършили превъзходна професионална работа, но заради грешна терминология двете звена започват спор, който доведе до отрицателен резултат. Д-р Емин си е позволил неуместни квалификации за Русенската болница, с което е нарушил лекарската етика. Положението му се утежни допълнително от факта, че самият той не дойде на заседанието. На него бяха дошли лекари и от Плевен, които се помириха с русенските си колеги. Ако споровете по темата продължат ще стигнем и до отнемане на лекарски права, заплаши проф. Миланов.

Милан Миланов съобщи, че близначката Мери, която беше преместена в Университетската детска болница в София, в момента е в задоволително състояние, за което заслуга имат микропедиатрите от Русе.

В началото на месеца лекари от Русе внесоха колективна жалба в етичната комисия на Българския лекарски съюз срещу клиниката в Плевен, където беше извършена ин витро процедурата на най-възрастната родилка у нас. Причина бяха отправени обвинения от плевенските им колеги за некомпетентност, липса на апаратура и вътрешноболнична инфекция в русенската болница. Дори възникна спор дали близначките Мери и Жаклин да останат в крайдунавския град, където бяха родени преди 28 дни или да бъдат транспортирани до Плевен.


Още по темата: общо новини по темата: 9
28.11.2010 »
12.09.2010 »
28.07.2010 »
14.06.2010 »
09.06.2010 »
02.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Случаят "Даная"
България и Войната в Украйна
Лоша инфраструктура в Русе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: