Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Обсъдиха многобройните проблеми по булевард "България"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:21 / 26.03.2010Коментари (0)1165
©
Кметът на Русе Божидар Йотов участва в работна среща по проблемите на бул. България, инициирана от народния представител от Парламентарната група на „Коалиция за България" Меглена Плугчиева. Във форума участваха областния управител Пламен Стоилов, зам.-областния управител Петър Даскалов, председателя на ОбС-Русе доц. Васил Пенчев, представители на Национална агенция „Пътна инфраструктура", Минчо Минчев, управител на Областно пътно управление-Русе, представители на БДЖ и инициативния граждански комитет за защита правата на гражданите, живеещи в кварталите южно от бул. България.

Първият поставен проблем се отнасяше до некачественото изпълнение на ремонта на бул. България, който все още не е приет от Община Русе и обектът се води със статут на строеж. От НА „ПИ" увериха присъстващите, че изпълнителят на строителните дейности ще поеме за своя сметка отстраняването на появилите се дефекти по булеварда. От Агенцията се ангажираха до 15 април да предоставят пълна информация от назначената експертиза за дефектите, качеството на материалите и начините на изпълнение.

Областният управител Пламен Стоилов е сезирал ДАНС и прокуратурата за ремонта на бул. България. На срещата се взе решение до 25 април, на базата на направените анализи от експертизата и лабораторните резултати, на строителната фирма ще бъде зададен конкретен строителен график за довършване на строителните работи.

Вторият дискутиран въпрос бе за неизползваемостта на подлеза на ЖП гарата и невъзможността от нормална експлоатация на асансьора, прилежащ към гарата. Оказа се, че при строителството на съоръженията не са взети под внимание льосовата почва и процесът на оттичане на водите от ската, които се просмукват в почвата, а оттам наводняват подлеза и асансьора. Проблемът с улавянето на скатовите води рефлектира не само върху пространството около ЖП гарата, но и върху общинските подлези по бул. България. Водите наводняват осветителните тела, просмукват стените на подлезите и рушат таваните и стените им. Беше взето решение да се търси точна експертна оценка и мнение за подпочвените и валежните води, като на базата на ясната информация да се набележат конкретните технически решения на проблема и финансовия му аспект.

На срещата бе отчетено, че през 2009 година Община Русе е направила цялостно почистване всички подлези по бул. България, което е струвало на общинския бюджет 10 000 лева. Само след месец обаче, общинските служители констатирали, че подлезите са с изпочупено осветление, открадни решетки и пълни с боклуци. Започнато е изграждането на рампи към трите подлеза пред ОУ "Алеко Константинов", до бл. „Левента" и „Осоговска планина", но тъй като фирмата-изпълнител не е спазила сроковете за изпълнение, ще бъде санкционирана. Бе договорено осветлението по тези подлези да бъде възстановено да края на март, както и тяхното почистване.

Третият важен въпрос, който представителите на различните институции и организации обсъдиха, бе необходимостта от спешни мерки за по-голямата безопасност на минаващите по бул. България. Всички присъстващи се обединиха около становището, че не е редно международен път да минава през един от най-оживените квартали на града и затова трябва да се изгради колкото се може по-бързо Южния обходен път. Ангажимент на държавната и местната власт е да този проект да бъде реализиран.
За да бъде снижен риска от инциденти по натоварения пътен участък, ще бъдат предприети следните мерки: ежедневен контрол от пътна полиция на безотговорните шофьори; полицаите ще следят за преминаването на гражданите през подлезите, а не през пътното платно; да бъде изведен градския транспорт от бул. България, като ще се търсят паралелни улици, които да поемат трафика на автобусите.

На 30 март на сайта на Община Русе ще бъде публикувана информация относно лабораторните изследвания от участъка, конкретните срокове за обезопасяване и експлоатация на подлезите, експертно решение на проблема с водите от ската, както и датата на следващата среща.


Още по темата: общо новини по темата: 16
20.05.2010 »
13.05.2010 »
12.05.2010 »
09.05.2010 »
04.05.2010 »
26.03.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Искат закриването на въглищни централи у нас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: