Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Кузманов с рекорден прогрес в ранглистата въпреки загубен финал в Хърватия
Автор: Стойчо Генов 17:11 / 28.03.2021Коментари (0)648
©
Рекордьорът на България по победи за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов - Мико изигра великолепен мач, но отстъпи във финала на турнира от Чалънджър сериите в Задар (Хърватска) с награден фонд от 44 820 eвро. 

В спор за титлата пловдивчанинът загуби с 6:2, 2:6, 6:7(5) от Никола Милоевич от Сърбия, който е №148 в световната ранглиста. Срещата продължи 3 часа и 10 минути и премина през много обрати. Така Мико не успя да спечели първа в кариерата си титла от Чалънджър сериите.

Преди този мач нашето момче записа четири поредни победи, без да загуби сет. Той се справи безапелационно с Нерман Фатич, Джан Марко Морони, Зденек Коларж и Блаж Кавчич в предните кръгове.

Димитър Кузманов заработи 48 точки за световната ранглиста, в която заема 274-а позиция. С успеха той си гарантира рекордно изкачване в класацията на АТП, в която ще прогресира до 241-ото място.

Финалната среща започна с разменени по два спечелени сервис гейма. След това Мико взе инициативата и със серия от четири поредни гейма в негова полза спечели първия сет с 6:2 за 39 минути.

Вторият сет започна с пробив на Милоевич, но Кузманов отговори с рибрейк на нула. Сърбинът отново проби за да поведе с 2:1, а след това спаси три точки за рибрейк и затвърди за 3:1. Милоевич проби за 4:1, а Мико намали изоставеното си нов рибрейк. За съжаление следващите два гейма отидоха на сметката на Милоевич и така сетовете бяха изравнени.

Третия решителен сет започна с размяна на спечелени сервис геймове до 3:2 в полза на Мико. Тогава първата ракета на България в мачовете за Купа "Дейвис"  проби за 4:2, но още в следващия гейм допусна рибрейк за 4:3. В следващия гейм Милоевич отрази три точки за три точки за пробив и успя да изравни на 4:4.

Двамата тенисисти взеха следващите си подавания за 5:5. За съжаление Кузманов допусна пробив от 40-15 и изостана с 5:6. Това не пречупи пловдивчанина и той отговори с рибрейк, за да вкара мача в решителен тайбрек.

В неговото начало Кузманов изостана с 0:3 точки. Той намали на 2:3, а размяната на полетата дойде при 2:4 точки. Мико успя да изравни за 5:5, но Милоевич стигна първи до мачбол при 6:5. Сърбинът успя да затвори мача със 7:5 точки в тайбрека.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Сакраменто и Везенков се отдалечават от директна промоция за плейофите в NBA
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: