Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ирина Винер пак вие на умряло, готви протест
Автор: Екип Ruse24.bg 11:24 / 20.08.2021Коментари (0)12159
©
Представители на Русия подготвят материали за Международната федерация по гимнастика (ФИГ), за да подадат протест срещу решението на Техническия комитет на ФИГ по художествена гимнастика за съдийството на Олимпийските игри в Токио.

По-рано през деня от централата пуснаха официално становище, в което застанаха зад съдиите и техните решения по време на спортния форум. От руската страната обаче не са доволни, след като техните състезателки не успяха да спечелят златен медал нито в индивидуалната надпревара, нито при ансамблите.

От Техническия комитет на ФИГ обявиха оценките за справедливи и безпристрастни.

От Сборная, в лицето на главния треньор на националния отбор Ирина Винер, смятат, че има заговор срещу тях.

Дина Аверина завърши на второто място в индивидуалната надпревара след състезателката от Израел Линой Ашрам. А България спечели шампионското отличие в Токио при ансамблите, побеждавайки Русия. Сборная остана без злато от Олимпиада за първи път от 1996 година насам.

"Събираме документи, правим анализ за оценките. Подготвяме материали, които ще представим (пред ФИГ – бел. ред.), няма да оставим нещата така. Няма да спрем, ще подадем протест. Не сме глупави да търсим скандал, там, където го няма“, заяви Ирина Винер-Усманова.

"Ние знаем на 100%, че сме прави. Потвърдихме това с нашите оценки и оценки на независими съдии от най-високата категория, които също реферираха по време на всички състезания (в рамките на Олимпиадата). Имаме свои доказателства, че на Олимпиадата имаше големи нарушения“, добави още Винер.

От съобщението на ФИГ стана ясно, че е имало заплахи към съдии, реферирали по време на Олимпиадата. Въпреки че не е посочено от кого, Ирина Винер коментира темата.

"За първи път чувам, че някой е заплашвал съдии. Ние лично нямаме претенции. Никога не сме казвали на никого нищо. Разбира се, има и възмутени хора, но мисля, че не са отправяли заплахи", каза още считаната за една от най-влиятелните жени в този спорт.

"Ако някога защитавахме Техническия комитет, а Международната федерация обвиняваше съдиите, сега е точно обратното. По това време нямаше толкова ужасяващи резултати, каквито имаме сега. Не става дума само за случилото се с Дина, но и огромното количество контестации, които се лееха като река и които не бяха разгледали по правилата. Всичко това можеше да се види в телевизионното излъчване“, продължи треньорът на руските гимнастички.

Техническият комитет на ФИГ по художествена гимнастика се председателства от рускинята Наталия Кузмина, а член е Мария Гигова.

"Сега говорим за това, че трябва да обърнем внимание на Техническия комитет към ФИГ, ръководен от Кузмина, и на съдиите, които са били там на състезанията - по какво право, по какви критерии са били избрани “, добави Ирина Винер пред "РИА Новости“, цитирани от БНТ.

Още по темата: общо новини по темата: 49
07.09.2021 »
31.08.2021 »
30.08.2021 »
11.08.2021 »
11.08.2021 »
09.08.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: