Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Президентът се срещна със спортните герои на България
Автор: Стойчо Генов 17:08 / 07.09.2021Коментари (1)682
Успехите и усилията на олимпийските и параолимпийските ни медалисти не само ги превърнаха в най-достойните посланици на България, но направиха, така че целият свят отново да слуша "Мила Родино“ и да говори за успехите на българския спорт. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на церемония в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 удостои с Почетния знак на президента българските атлети, постигнали медали на летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио.

Пътят към Токио беше осеян с много предизвикателства, но Вие показахте какво означава български дух и воля за победа, подчерта президентът, който връчи отличието на завоювалите олимпийско злато Ивет Горанова, Стойка Петрова и ансамбълът ни по художествена гимнастика: Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова; носителите на сребро Антоанета Костадинова, Християн Стоянов и Ружди Ружди и бронзовите медалисти Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Атлетите получиха Почетния знак на държавния глава за постигнатите изключителни успехи в спорта, извоюваните олимпийски титли, подпомагане на младите таланти и за огромния си принос към спортната слава на България. Грамота от президента получи и Христо Христов, който достигна пето място в надпреварата по вдигане на тежести на олимпиадата.

Държавният глава отбеляза, че олимпийската слава на страната ни, извоювана от поколения спортисти, е непреходна и е повод за гордост за цялото ни общество. "Вие вече записахте със златни букви вашите имена в славната история на българския спорт и се превърнахте в пример за подражание, в идоли на всяко спортуващо дете и бъдеща звезда“, изтъкна още президентът.

Румен Радев изрази признателността си и към треньорите, ръководителите, специалистите, близките и семействата на спортистите. "Благодарение на вашия професионализъм, грижа, всеотдайност и безрезервна подкрепа тези прекрасни млади хора успяха да сбъднат своите мечти“, допълни той.

От името на удостоените с отличия Симона Дянкова благодари за оказаната чест, подкрепата и доверието.

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова открои в своето приветствие към медалистите техните високи резултати, станали повод за гордост на всички българи. В знак на признателност от името на българските олимпийци и параолимпийци, както и от името на БОК, Стефка Костадинова подари на държавния глава талисмана на Токио 2020, златна монета на Олимпийските игри 2020 и фланелка с подписите на всички медалисти.
Още по темата: общо новини по темата: 49
31.08.2021
30.08.2021
20.08.2021
11.08.2021
11.08.2021
09.08.2021
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
този плужек се вре навсякъде където не го искат вместо да свърши някаква работа поне за 5 стотинки!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: