Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Витанов за войната: Защо изкарахте мечката от бърлогата?
Автор: Екип Ruse24.bg 11:24 / 23.03.2022Коментари (1)689
©
"Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 23 март 2022

Както винаги, първо - пандемията, после - войната.

Днес е ден трети на двуседмичното спиране на даването на прогнози от моя страна. Ще ви разказвам само текущата ситуация. Нека и други прогнозисти да се изявят.

Юрдечета мои. Не крякайте, колко съм глупав и тъп и грозен. Аз си знам. Квазимодо е красавец, в сравнение с мен, Иванушка глупакът е гений в сравнение с мен и тъй нататък. Народа чака от вас прогнози-и-и-и. За пандемията.

Рецензенти мои от Ганковото кафене. Пак не сте разбрали. Не, не трябва да пишете унищожителни рецензии за Витанов. Той нищо не разбира, луд е и тъй нататък. Това е ясно. Народа чака от вас прогноз-и-и-и-и. За пандемията. Чака да опровергаете следната теорема на Витанов:

Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.

Която теорема отива дас е превръща в закон.

Хайде, давайте, има още 11 дни.

Измествайте Витанов.

Ситуацията с пандемията днес:

1. Базовото репродуктивно число - днес е 0.98. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Това е добре. Здравната система продължава да се разтоварва. "Хари Сердън" е стабилен. Това е констатацията. Какво ще става оттук нататък ще ви кажат юрдечетата и великите рацензенти от Ганковото кафене. Те ще ви осветлят какви ги е насмятал коварният Витанов, зловещият професор Мориарти.

2. Няма суперпожар. Ами няма, какво да правим сега. Няма. Броят на новите случаи падна под 2000 на ден, 14-дневната заболеваемост все още спада. Това е добре. Под 1500 случая на ден дифузното разпространение почва да изчезва. Задържим ли под 1000 случая на ден, вероятността да се справем с модифицирания Омикрон е много голяма. Къде сме по тоя път, можете да се ориентирате и сами. Още не сме в безопасност. Не сме под 1500 случая на ден. Ще паднем ли изобщо под 1500 случая на ден? Ще ви осветлят. Кой? - величията от Ганковото кафене и юрдечетата от локвите пред кафенето. Има и свестни прогнозисти в тая страна. Но те си мълчат. Знаят, че това с 14-те дни е капан, който проклетият Витанов е заложил.

3. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.

Ами няма. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Няма хаос.

Така ли ще се задържи?

Или изведнъж прогнозата на Витанов, направена още през ноември миналата година, че при петата вълна няма да има препълнени болници, изведнъж ще рухне? Загадка. Кой ще ви осветли? Суперкапацитетите - рецензенти от Гонковото кафене и юрдечетата от локвите пред кафенето.

4. Да няма тотален локдаун. Няма тотален локдаун. Зеленият сертификат падна. Забележете - точно в указания срок, за който знаехте един месец предварително. Обещаната ви предсказуемост е налице. Иначе чакам да ми набиете канчето,

защото съм прост и тъп и още преди 5 месеца писах, че при тази вълна тотален локдаун няма да има. Случайност, бе случаиност.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе прогнозирано.

Тука доста хора с имена реваха срещу мен. Сега какво, тъпият Витанов да ви изброи имената и да ви припомни какво сте говорили ли? Не, простият Витанов ви е оставил 14 дни вие да правите прогнози. Да видите колко е лесно, щото Витанов като каже нещо, след някои време се вдига рев, че всеки можел да го каже. Тъй, де тъй, точно това пише по книгите за поведението на комплексарите - и аз можех да го кажа, ама не го казах. Ама можех, вервайте ми.

6. Украинците и пандемията - пристигащите украинци не вдигат заболеваемостта. Както бе прогнозирано. Знаете горната граница - до 100 000 украинци идващи на месец няма да повлияят съществено на заболеваемостта, в смисъл да обърнат тренда на спад. Туй изказване на Витанов вече брада пусна. Ами какво ли ще стане, ако броят на идвещите украинци прехвърли 100 000 на месец? Зловещият Витанов вече го е сметнал. А какво мислят по въпроса красивите юрдечета и мъдрите рецензинти от Ганковото кафене? Имаме още 11 дни да узнаем. Ще направят ли свястна прогноза? Виж теоремата по-горе.

7. И тъй - социалната системата се движи все още по предначертаната траектория от обявения ви преди месеци сценарий "Хари Селдън". Нещата са под контрол. Ето, описах ви ситуацията. А какво ще става, ще ви осветлят юрдечетата и рецензентите. Хайде, бе, давайте - ще напусне ли системата предначертаната от месеци траектория. Нали много знаете, давайте. Нали е просто и вие можете да го кажете. Че кажете го, де. Изместете ме. Планини от друга работа ми се е натрупала.

8. Картите. Понеже няма да правя прогнози, две седмици ще караме без картата за прогнозната 14 дневна заболеваемост.

На картата на риска ситуацията покрай гръцката граница е добра днес. Спокойствие значи. Знаете защо я следя. Чакам карти от Ганковото кафене и от локвите пред него. Хайде, бе, докато се натуткате, модифицираният Омикрон ще вземе да влезе в България.

Сега за войната. Тук вече по-сериозно и с прогнози:

За войната не съм казал, че няма да правя прогнози.

1. Знаете, че аз бях и съм от тези, които писаха, че войната няма да е кратка. Писах ви за 3 месеца. Процесите, свързани с техническото и психическото пречупване вървят с пълна сила.

2. Техническото пречупване.

Ама дай срокове. Е-хе-е-е-е, а, дай срокове Витанов кога ще настъпи техническото пречупване. А знаете ли колко струва това? Ама хайде, да ви кажа нещо. Проста задачка - на украинската армия й останаха около 1000 боеспособни танка, които намаляват с 45 на ден. След колко дни ще стигнем до 0?

Писах, ви, няма да е кратка тая война.

3. Психическото пречупване.

Гледаме Мариупол. Американски източници казват, че градът вече е превзет. Руски източници казват, че има още седмица да се прочисти. Вярваме на по-точните източници. В случая руските. Украинските части почват да напускат града на малки групи, смесвайки се с бежанците. Ясно е накъде отива работата. Първата плочка от доминото тръгва да пада. Това ще се отрази отрицателно на морала на украинската страна. Не е неочаквано. Може постоянно да гълчиш с голи ръце срещу хиперзвукови ракети само ако полудяваш.

4. По фронтовете. Основното тук е, че фронтовата линия е много дълга и руснаците ще се опитат да я скъсят, за да могат да концентрират повече технически средства на единица дължина от фронта. Затова руснаците искат да превземат Мариупол. Писах ви за доминото. Мариупол затваря битката за Азовско море. В полза на руснаците. Следващата плочка от доминото е краматорската групировка на украинската армия. Третата плочка е Харков и комедията ще почне да свършва по посока на трагедия. Времето за подписване на относително изгоден мир изтича. Защо изкарахте мечката от бърлогата? Още Бисмарк ви беше казал, че не знае как да се оправя в такава ситуация. Някой май си помисли, че е по-голям от Бисмарк. Едва ли има някой по-голям от Бисмарк в областта на разбирането на действията на руснаците.

Но стига за това. Засега гледаме Мариупол. Няколко квартала около центъра още не са под контрола на руската армия. Това се очаква скоро да се промени. Но вероятността никога не е 100% - може да падне голям метеорит, да ни нападнат извънземните и прочее събития с малка вероятност.

Това е положението. Бавно и безмилостно идва моментът, в който количествените изменения ще преминат в качествени. Интерпретирайте си го както искате. Лейте чувства каквито искате. Не тук обаче. Тук е място за технически анализ.

За да е ясно какво става. А как ще го гарнирате с чувства, вече си е ваша работа.

Хайде стига за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля", обобщи Николай Витанов в социалната мрежа Фейсбук днес.

Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1. Когато си насосваш сметките винаги ще познаеш. 30 дни по 45 танка ,ама те са 350 танка дефицит бе Витанов :))))
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: