Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мирослав Иванов: Румен Радев говори в един глас с ГЕРБ и ДПС
Автор: Екип Ruse24.bg 10:15 / 19.06.2022Коментари (6)384
© bTV
Не събужда приятни чувства как президентът започва да говори в един глас с ГЕРБ и ДПС. Това коментира Мирослав Иванов, който е временно изпълняващ длъжността председател на НС.

“Аз уважавам господин Радев, това е добър президент. И за мен е странно как след като 2 години неговата реторика против модела на "ГЕРБ" и президентът трябва да обединява, напротив, той не се явява като обединител. А изхождайки от големия си авторитет, се опитва допълнително да налива вода в мелницата на опозицията“, каза Иванов пред bTV и добави, че според него действията на Радев водят до позитиви за опозицията. 

Вчера президентът заяви, че "Кирил Петков е премиер на България, а не куриер на Франция за Северна Македония".

По думите му България е трябвало да изработи свое предложение за решаване на проблемите на Северна Македония, а не да внася чуждо и то "без да заяви позиция". Според президента е неприемливо и да се прехвърля цялата отговорност върху Народното събрание.

Иванов коментира, че българското правителство няма да поема никакви ангажименти, без да бъде дадена зелена светлина от Народното събрание.

Това означава  да бъде приета декларация, че се дава зелена светлина за действие на правителството да подпише един или друг документ.

"Към момента френското предложение се намира в комисията по външна политика. Оттук най-логичното нещо, което следва да направи, е да се извика на изслушване министърът на външните работи, който следва да даде отчет на Народното събрание какво е свършено за тези 6 месеца и половина в посока преговори. Каква е договорната рамка такава, каквато те я виждат и вече самата комисия може да изследва и да излезе с доклад какво и как се случва и може да бъде внесен проект за решение или декларация в Народното събрание, което вече, самото Народно събрание, да прецени дали да одобри, или да отхвърли. По този начин да даде, или не зелена светлина на премиера да подпише да подпише официален документ за вдигане на ветото“, обясни Иванов.

Той коментира и избора на председател на НС след предсрочното освобождаване на Никола Минчев.

Иванов обясни, че това ще е човек, одобрен от коалицията, а постът за самия него не е самоцел.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Президента Радев ви създаде и ви предупреждава .Кирил защо ходи във Франция като не е кориер.Какво плачете като ви каза да не правите нищо на собствена глава и Кирил след това го каза парламента ще решава.
0
 
 
България Никога не е имала добър Парламент! В България след 1944 година няма политици! Всички са избити или прогонени. Политическа класа се създава с десетилетия, много десетилетия, поне две три поколения. Ние имаме работническо селска революция, каскетен пролетариат, който си няма хабер от дипломация и политика, криминални престъпници които управляваха страната по такъв начин, че ни докараха до три фалита, а сега търсим кадърни политици. Ами няма! Ще се учим, ще ни поучават, ще ни водят за ръка докато се научим. Всичко друго е проба-грешка! Че на всичко отгоре и инат проявяваме-Не знам како е ама не е тако! По шопски.
Aнонимен
на 19.06.2022 г.
-1
 
 
Последните 2 + сегашния бяха най-слабите парламенти в цялата история на БГ.Сложи и най-слабия президент за всички времена и ето ти картината.+50 инфлация 20 млрд нови дългове,спрени всички магистрали ,та даже няма и подръжка на нито един път в БГ последните 12месеца.Тотален ХАОС навсякъде !
Aнонимен
на 19.06.2022 г.
0
 
 
Музика за ушите ми!!! Почна самоизяждането....и крайно объркания подход - който не е с нас е против нас! Пълни дилетанти сте! НАЛИ беше вашия преЦедент бе? "А" отборът САМО преди 8 месеца каза, че това е ВАШИЯ президент??? Две думи критика и вече не е вашия? хахахаха.....смешни сте!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: