Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Има и такъв народ: Трифонов, на баба ти хвърчилото!
Автор: Екип Ruse24.bg 09:50 / 21.06.2022Коментари (0)395
©
Втора политическа сила през април миналата година, първа политическа сила през юли, пета през ноември и вече няма такава сила. Това е кратката хронология на "Има такъв народ“ – формация, родена от нещото и стигнала до нищото.

Нещото беше невиждан ентусиазъм, че за всеки от нас може да има по едно ферари с цвят червен. Реалността обаче се оказа друга – трябваше да ръгаме чушки в боба. И се озовахме в нищото.

През пролетта на миналата година и, особено през лятото, се оказа, че има такъв народ, закърмен с Тайсън кючек. Социолозите предупреждаваха, че този народ може да се окаже първа политическа сила. И когато наистина се оказа първа, разбрахме къде се намираме, какво се е случило и какво сме си въобразявали.

От достолепното влизане на депутатите на ИТН в Народното събрание след изборната им победа – облечени в черно, не остана и помен. Те искаха да променят държавата по свой образ и подобие, но държавата промени тях. Оказа се, че били част от мафията, но тогава не знаели, светнало им преди няколко дни. Когато си част от властта не ти пука особено, но извън нея започват разсъжденията – не знаехме какво става, бяхме на Марс, идеите ни отидоха кино, бяхме роби, наивни, откъде да знаем, че ще ни изнасилят.

И сега "мафиотите“ стават независими депутати, които ще зависят единствено от премиера Петков, който взима под контрол кадрите на мафията.

И Тошко Йорданов само да ми оставите, няма да се откажа, заяви от мрачното си студио Станислав Трифонов. То само Тошко остана от ИТН. От какво няма да се откаже Трифонов, не е ясно, като нищо няма около него.

Всяка вечер телевизиите цитираха постовете на Дългия във Фейсбук – как ще реди правителство, кой ще бъде министър, какво мисли за Македония, кой ще бъде изчегъртан и кой ще бъде шеф на БНБ. От пост на пост Трифонов се превърна в карикатура на партиен лидер, който се показва понякога от затъмнено студио, колкото да се уверим, че вече нищо не зависи от него и формацията му. ИТН се роди от неистовото желание за изчегъртване, а беше изчегъртана за по-малко от година. Това е сензационно затриване на политическа формация за рекордно кратки срокове.

Изведнъж Трифонов и Тошко се озоваха пред съвсем друг народ, който пак иска да е на площадите, но да крещи: Трифонов, на баба ти хвърчилото!

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: