Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румен Гечев: БСП няма да прави кабинет с ГЕРБ и ДПС
Автор: Екип Ruse24.bg 16:10 / 05.10.2022Коментари (0)364
©
"Не съм доволен от резултата на БСП, но в същото време, на фона на това, което стана на българския политически терен - нови участници, възможности за медийно влияние, все пак няма причина да сме крайно недоволни.“ Това заяви избраният за народен представител от “БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на Nova News и продължи: "Очакмахме и имахме всички основания резултатът да бъде по-добър, тъй като, бидейки в тази сложна и противоречива коалиция, БСП успя да реализира значителна част от своята социално-икономическа програма и ето сега над 700 000 пенсионери ще получат увеличение на пенсиите си.“

В предаването “Твоят ден“ социалистът обясни, че тенденцията е неприятна, тъй като нещата вървят надолу, но трябва да сме много внимателни с анализа. "Вътрешната опозиция да каже какво са правили по време на кампанията, къде са били и как са помогнали на БСП. Не ги видях. Въобще не се появиха. Когато такива хора броят гласовете, но се крият и се радват на високите си придобивки, по-спокойно да коментират. Нямат право да критикуват. Няма как да си опозиция, да не си мръднеш пръста и след това да критикуваш другарите си, че не са направили нещо“, категоричен е социалистът по отношение на обвиненията към партията.

По думите му вътрешната опозиция е пречела на БСП и не е морално да критикуват. "БСП се явява единствената партия, на фона на толкова много партии, с вътрешна опозиция, но ние сме демократична пратия“, каза още той.

По мнението на проф. Гечев в коалицията БСП се държала професионално и е успяла да направи добри неща - за работещите, за младите семейства с деца, за майчинските, за бизнеса, за пенсиите. "Това, което ни нанесе минус, бяха някои груби грешки на нашите партньори във външната политика, въпреки че ние се разграничихме“, коментира социалистът и даде пример с гоненето на руските дипломати и енергийните доставки на България. 

Във връзка с исканията за оставка на лидерът на левицата, Румен Гечев заяви: "Г-жа Нинова, като председател на партията, като вицепремиер и министър на икономиката свърши добра работа. Това е по оценка на обществото и нейните партньори. Тя е избрана за 4 години и нищо фатално не се е променило в резултата на БСП. Огромен е проблемът, ако тя тръгне да напуска, никой няма да води преговори с лидер в оставка“, смята той.

"Българският народ каза, че не иска корумпираното управление на дружките ГЕРБ и ДПС, това правителство беше свалено“, припомни социалистът и продължи: "Така че би било самоубийствено за БСП да прави кабинет с тях, които 12 години ограбиха българския бюджет и народа. Това че ще разговаряме с всички останали няма нищо лошо, защото трябва да се опитаме да направим правителство, което да преведе България през тежките зимни месеци“, коментира той.

В заключение проф. Гечев заяви: "Това, което предлага БСП, вече се прави в цяла Европа. Така че би следвало да се намери консенсус по тези стъпки“, заключи той.

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: